úterý 14. srpna 2012

6 Zbývají mi dva dny

... do závěrečné praktické zkoušky ve fitku a potom už ze mě bude osobní trenérka s licencí platnou ve většině západoevropských států.

Na zkoušku samotnou už se moc těším! Kurs jsem zahajovala na konci února a nyní, po zhruba šesti měsících školení, teoretických zkoušek, cvičných instruktáží a sestavování tréninkových plánů, jsem téměř u konce. Dnešek jsem strávila posledním opakováním a cvičnou instruktáží. Moje mentorka byla neuvěřitelně pozitivní, sálala z ní dobrá nálada a na závěr jsem dostala pořádné objetí. Sympatická paní a výborná učitelka! Díky, Ann-Sofie! Ve středu se ukáže.

Zítra mě v práci čeká dlouhý den, ale taktéž se těším! 

Dobrou noc!

6 komentářů:

  1. Tak už zase otravuji :) Jen by mě zajímal tvůj názor na Carnitine nebo proteinové nápoje, když jsi teď lektorka :) Já bych si docela chtěla něčím takovým pomoct :) No, myslím, že svalové hmoty mám hodně, ale je přikrytá peřinou z tuků, kterou bych chtěla shodit :) (hlavně v oblast boků, na které se mi špatně cvičí :) )

    OdpovědětVymazat
  2. Tak už zase ahoj :))

    V poho, jsem ráda, že příspěvky si někdo přečte. Můj názor by vydal na minimálně jeden článek, tak snad někdy. Ráda napíšu o svých vlastních zkušenostech se suplementy.

    1) Carnitine vyžaduje disciplínu, protože bez pohybu účinky mít nebude.
    2) Proteinový nápoj jako náhrada stravy funguje do té doby, než ho vyřadíš a začneš zase jíst jako předtím. Pak jsou kila zpět.
    K vybudování svalů je zapotřebí hlavně makat, min. 2-3x v posilovně. Jinak jsou to zase vyhozené peníze.
    3) Lokálně se zhubnout nedá, tuk mizí z celého těla a jako na potvoru i tam, kde to není zapotřebí. Naopak se drží tam, kde to nejmíň chceme. Radím zaměřit se v posilce na horní polovinu těla a opticky "shodit" boky pomoci svalů v ramenou a zádech. Vypadá to hezky!

    Snad jsem tě nezklamala! Na suplementy se zaměřím v budoucnu, stejně jako na posilování specifických partií (a nejen jejich posilování).
    Měj se hezky, pravidelně a dobře jez, obden se hýbej a ber svoji "údržbu" jako celoživotní koníček :)

    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavý názor, jiný než mainstream a evidentně i upřímnější (zkrátka jak píše slečna níže, ne jen bezhlavé doporučení kdečeho k zobání/pití).

      No a ten druhý odstavec - to řeším už několik měsíců s mamkou, ona před časem dík psychické zátěži strašně zhubla a nejvíc na prsou, což jí teď hrozně štve a furt mě "otravuje", ať jí poradím něco, díky čemuž na těch prsou nabere zpět. Se jí snažím vysvětlit, že to asi nepůjde, protože buď nabere celkově a tedy i na prsou, což nechce, protože se jí líbí, jak shodila přes zadek a nohy; no anebo prostě nepřibere a tím pádem ani prsa nenabydou. Je to protivný, chápu jí... ale asi to jinak nepůjde. :-/

      Já sama chodím poctivě cvičit už několik měsíců zpravidla dvakrát týdně a výsledky to má: svaly jsem docela nabrala, hlavně v rukou a na zádech (což je občas potíž, když se nevejdu do některých košil nebo sáček) a zlepšila se mi fyzička, nicméně nic moc jsem neshodila, břicho i zadek stále stejné, ne-li občas horší. Což mě moc neba... Ale tak jsem aspoň ráda, že jsem si vůbec našla něco, co mě baví a dělám to pravidelně než jen dřepět doma na zadku. A výživové doplňky k tomu fakt nepotřebuju, maximálně občas ionťák po cvičení si dám.

      Verunka

      Vymazat
    2. Hubne se prostě po celém těle, ale díky svalům se problémové partie dají dobře vytvarovat. Ale prsa to nejsou, zajedno je to jen tuk, zadruhé tam není mohutná svalová tkáň, i když prsní svaly patří k těm větším.

      Moje problémová partie jsou boky, na nich nabírám tuk nejdřív a nejvíc. Kondiční cvičení mi nepomohlo tak jako dření v posilovně. Zvedání těžkých vah a komplexní cvičení s boky udělaly své, ubrala jsem výrazně na objemu. Jako fakt se mi moje postava líbí, jakkoli drze to může znít :)

      A v neposlední řadě je potřeba zamyslet se nad stravou (a pitím!)... Ovšem když na sobě člověk pracuje s radostí, jde všechno mnohem snáz. Jak píšeš.

      Výživové doplňky jsou jen berlička, většina lidí není se svými aktivitami na takové úrovni, aby jim doplňky udělaly službu. Takže jen vyhazují peníze.

      Vymazat
  3. Ahoj :)
    Děkuju za tvůj názor, jsem ráda, že to není takový ten "Jo ber to, je to super!" :D Jinak hýbu se každý den krom víkendu, nejvíc asi ZWOW nebo Cassey z Blogilates, no myslím, že pro začátek to stačí :)
    Za týden jedu z té mojí malé vesničky do Prahy, tak tam se snad občas dostanu i do fitka, abych necvičila jen s vlastní vahou :)
    Měj se hezky, a díky za odpověď!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj :)
    Není zač! Myslím, že na cvičení s vlastní vahou není ani dlouhodobě nic špatného. Popravdě, existuje spousta dobrých cviků, jak si zacvičit, aniž bys k tomu potřebovala činky nebo stroje. Já mám doma jen pilates ball a gumové "lano" a vyhraju si s tím až až. Nejvíc teda s balónem. Ale jde to i bez něj.

    Každopádně, ať se ti v Pze daří a dobře si zacvič!
    L.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!