pondělí 13. ledna 2014

8 Jak nám šla variace na tabatu + schody v Týdnu 10

Navzdory zasvěcené diskuzi u tabaty jsme se nakonec sešly jen dvě, které se do intenzivního cvičení daly. Že vy čtenáři jste přehnaně skromní a prostě se jen stydíte mailovat svoje výkony? Skromnost odhoďte a pište!


Navzdory mírné nechuti se Jana do cvičení pustila a dokončila ho. Líbil se mi její trefný postřeh z mailu -dvacet vteřin ve vzporu na loktech (plank) se po cvicích, kdy srdce buší jako zvon, zdá jako vítaný odpočinek. Ale dvacet vteřin je dlouhých, navíc když po nich následují ufuněné mountain climbers. 








Mně napadlo tabatový kruháč vyzkoušet na aplikaci, kterou jinak moc nepoužívám (HIIT Interval). Do cvičení jsem se pustila už v pondělí a hodně mě bavilo, mému bezstarostnému intenzivnímu dupání nikdo nic nenamítá a já jsem opravdu ráda, že pod námi nikdo nebydlí. 

Aplikace se nakonec velice osvědčila, zvlášť jsem oceňovala zvukové odpočítávání, kdy do konce každého cviku zbývalo pět sekun - nekonečnost tak nabyla konkrétnějších rozměrů. Po odcvičení jsem nemohla popadnout dech a sípala jako těžký astmatik, paže jako ze sulcu, nohy nechtěly poslouchat, ale ten pocit! 










Následující aktivitu jsem plánovala minulý týden, kdy ještě panovalo podzimní počasí, tudíž nevím, jak moc bude proveditelná vzhledem k náledí (zima se u nás přehoupla do té studenější části a teploty se momentálně pohybují okolo -10°C), ale zkusíme ji. Kdo bydlíte v paneláku, budete to mít snadnější. Jako já za svých mladších let.

Za svých pubertálních panelákových let, kdy venku lilo a na tréninkovém plánu stálo "intervaly", jsem z pohodlnosti (vybihat do deště se mi nechtělo už tehdy a dodnes se to nezměnilo) volila schody. Do vypínače jsem nacpala párátko a lítala ze šestého patra dolů do přízemí a pak zase nahoru. Monotónní výběhy zpestřovaly závody s výtahem a ještě dnes, když oblečená do sportovního potkám některé ze sousedů, vzpomenou si na moje rytmické dupání v panelákovém schodišti. Tolerantní sousedé = jeden z pilířů domácí pohody. 

A tak doufám, že schody v okolí najdete i vy. Výzvou jubilejního desátého týdne bude vyšlapat jich na 500. Sklon schodiště a výška schodů nehraje roli. Pokud je pro vás zdolávání schodů hračka, doporučuju je vybíhat a s výběhy si pohrát (vybíhat ob jeden, ob dva, střídat tempo, vyskákat je na jedné noze atd.). Pohrajte si. 

Přeju příjemnou zábavu!

8 komentářů:

  1. u nas v dome to praktizuje niekolko ludi byvam totiz v 12 poschodovom panelaku :) je to dobra vec!

    Inak pozyvam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v dvanáctiposchoďáku bych bydlet nechtěla, na druhou stranu, když nejede výtah, se člověk aspoň trochu zadýchá.

      Vymazat
  2. Super, tohohle se můžu zúčastnit taky! Bydlím ve 4. patře, takže tohle splním i kdybych nechtěla. Schody vybíhám moc ráda, bohužel po běžeckých trasách žádné nemám..

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy mě nenapadlo počítat schody, ale dřív jsem chodila do 6. patra pěšky. Teď jsem se přestěhovala a bydlím ve 3., stále pěšky, ale už to není takovej odvaz. Ale vzledem k tomu, že paneláky budou standardizované, tak si ty schody schválně spočítám. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli mě paměť neklame, mělo by jich být 19. Nebo ne?

      Vymazat
    2. Mě vyšlo 16. Ale celý úterý jsem počítala schody a za den jich bylo 600, ne teda přesně takhle kulatě, ale ještě pár, jen si už nepamatuju přesnou cifru. Takže dobrý a to byl takovej standardní den. Docela mě těší ta pravidelnost, i když to není na jeden zátah, tak je to zas denně.

      Vymazat
    3. Gratuluju Mishulko :) Hezké číslo za jeden den!

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!