sobota 15. prosince 2012

2 Pečující olej na nehty a nehtová lůžka

Moji zálibu v přírodní kosmetice asi už znáte a tak nejspíš nikoho nepřekvapí, že i péče o nehty je u mě ve stejném duchu. 

Dřív jsem nehtová lůžka ošetřovala výživným olejem z Oriflamu, proti čemuž jsem neměla zhola nic, kromě toho, že mi asi po půlroce začal žluknout. Pak jsem dlouho hledala minimálně stejně kvalitní náhradu. Gabriella Salvete Nail and Cuticle Oil mi neučaroval - vadila mi vůně, olej se dlouho vsakoval a bohužel jsem nezpozorovala ani žádné výrazné hojící účinky. 

V péči o nehty mi jde hlavně o nehtová lůžka, protože si nedělám iluze, že zevní péče nehty napraví. Nehtová lůžka mám hlavně teď v zimě vysušená a častěji trpím na záděry. Namíchala jsem si proto olejíček z kokosového a konopného oleje a přidala i pár kapek citrónového esenciálního oleje. Na rukách mám moc ráda svěží vůně a tak veškerá moje pečující kosmetika na ruce obsahuje nějakou ovocnou vůni, nejlíp citrusovou. 

Nehty a kůžičku okolo nich si natírám teď v zimě obden. Většinou večer u filmu atp., jemně olejíček vmasíruju a nechám působit, ideálně přes noc. Konopný olej má poměrně malé molekuly, které rychle a lehce vniknou do kůže. Kromě toho má konopný olej i protizánětlivé a zvláčňující účinky. Kokosový olej přidávám taky po jeho zvláčňující účinky. Kromě toho prodlužuje dobu působení konopného oleje, protože narozdíl od něj má větší molekuly a tudíž se tak rychle nevsakuje. 


Doporučuju všemi naolejovanými deseti, pokud máte trpělivost a rádi experimentujete :)

Přeju pěknou sobotu! 


2 komentáře:

  1. Mě hrozně vyhovuje krém na nehtová lůžka od Saloosu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem akorát v ČR a koupila jsem si pár lahviček od Saloosu na vyzkoušení :) Ne teda zrovna olej na nehtová lůžka, ale přesto - chci pár věcí od nich podrobit zatěžkávací zkoušce :) Tak uvidíme.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!