čtvrtek 16. července 2015

7 Co nového z iHerb

Kvůli změněnému poštovnému jsem si z iHerb skoro rok nic neobjednala, protože se ale sazby vrátily (téměř) zpět k normálu, využila jsem situace, svého VIP statusu a našetřených odměn a odklikla si dva balíky.


Pro Minicyklistku. Jedna miska, talířek a krabička, vše s víčkem + hrnek. Vyjímatelný vnitřek z nerez oceli, kabát z plastu (polypropylen). Na naše výlety i stolování doma jako stvořené. 

Dezinfekční sprej na ruce bez obsahu alkoholu. Hezky voní a dobře se obsluhuje i jednou rukou (skoro na všechno mám momentálně měřítko "lze otevřít/zavřít/atd. jednou rukou"). Obsah 30 ml je dobře skladný v kabelce, ehmmm... v kabele, a díky vytvarovanému obalu ho najdu i poslepu (to je moje druhé momentální měřítko předmětů a věcí - "lze najít i bez zapojení zraku"). 

Kafe nepiju a občas (momentálně skoro vždy) se hodí být ve střehu nebo aspoň v bdělém stavu. Dobrá chuť, výdrž snad navěky (114 g).

Moje první bombila - levná (ve srovnání s těmi, které vídám v jiných prodejnách a e-shopech) a dokonce i hezká. 

Krásně voní, ale ta pumpa je k vzteku. Upadla mi při druhém použití, takže jsem obsah vyškrabala do jiného obalu. Navzdory názvu ho používám pouze já, přívlastek "baby" mi nejde dohromady s tou silnou parfemací. Koupila jsem ho k promazávání ekzému, ale nakonec nebyl vůbec zapotřebí. 

Dobře se vstřebává, ruce jsou po něm vláčné, ale neupatlané. Nevtíravě voní. Praktické balení s pumpou, obsah rovnoměrně ubývá a neulpívá na stěnách (tzn. nebudu muset rozstřihávat obal, abych musela dolovat zbytky). Koupím znovu.

Půlkilové balení oblíbeného ovesného čaje. Velice jemná chuť. Značka Frontier Natural mě snad ještě nezklamala (mám od nich z dřívějška namleté šípky, skořici a kurkumu). 

* Objednáváte-li z iHerb poprvé, můžete použít kód TEK983 pro získání slevy.

*** Článek obsahuje "affiliate links" (více zde), tzn. prokliknutí do e-shopu/použití slevového kódu mi může generovat malý zisk, který použiju při další případné koupi (a recenzování) nových produktů.

7 komentářů:

  1. tak oni to poštovný měly napálené snad jenom pár týdnů a pak jim asi došlo, že tudy cesta nevede. teď už to naštěstí počítá poštovné často i menší než bývávalo. což mi připomnělo, že jsem si chtěla objednat nějaké čaje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, mě to poštovné dost odradilo a na iherb jsem málem zanevřela. Snad teda zas nebudou divočit. Nějaký tip na čaj bys měla? Ten od Tebe z Dánska mi moc chutná, otevřel mi dveře k jiným čajům s anýzem. Škoda že se neprodává i tady.

      Vymazat
    2. jo ten byl dobrý, jsem si nute koupila pro sebe ještě nějaké černé s příchutí a šetřím si je do teď. nejčastěji na iherbu kupuji Harney&Sons. jejich sypané čaje jsou super. ty pytlíkové jsou slabší, ale zase mají hezčí plechovku, takže spíš kupuji plechovky a používám je potom v kuchyni na sypké potraviny. zkoušela jsem i Dalfour, ale mi přijde dost průměrný. a strašně mě láká Yogi Tea, ale ten jsem ještě nezkoušela.

      Vymazat
    3. Tak to mame asi podobny vkus - taky jsem si H&S koupila kvuli plechovkam a mam to uplne stejne jako Ty - jejich sypane caje mi moc chutnaji. St. Dalfour je k dostani u nas, nechutna mi vubec.
      Mam rada jeste Just a Leaf, no a pak teda Frontier Natural a Starwest Botanicals.

      Vymazat
    4. no jestli náhodou to nebude tím, že máme prostě chuťové buňky.
      ale tedy Just a Leaf vypadá na první pohled moc pěkně. jsem tedy zjistila, že mám doma strašně moc čajů, nejvíc The English Tea Shop, které se bohužel moc nedají pít, ale zase byly v pěkné plechovce... ale až je dopiju, tak Just a Leaf je asi další na řadě.

      Vymazat
  2. Bombilu jsem si před lety pořídila taky, protože maté se dá pít stejně dobře (ne-li líp) z hrnečku jako z kalabasy, ale bez bombily to prostě není ono. Ale protože jsem byla chudý student a nejlevnější kovová bombila stála skoro dvě stovky, rozhodla jsem se nakonec vyrobit si bombilu vlastní. V květinářství jsem koupila bambusovou tyč na kytky, nařezala ji na kousky tak, aby na jedné straně byla přirozená "přepážka", a navrtala jsem do ní dírky. Používám ji dodnes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš to je dobrej nápad! Kdybych měla takovou fantazii jako Ty, mohla jsem maté začít pít už před několika lety...

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!