středa 9. října 2013

2 Pět prázdných - Balea, Maybelline, Gucci, Cien, Now

Tentokrát je to poměrně různorodá směska. Jeden olej, odlakovač, zapomenutý korektor, narozeninový parfém a šampon.


Olej z pšeničných klíčků
Chutná výrazně, někdo by řekl až hnusně. Má štiplavý ocas a kromě výrazné chuti je výrazná i vůně, barva a účinky. Funguje na vlasy, nehty a jako prevence vrásek, obsahuje totiž vysoký podíl vitamínu E. Užívala jsem vnitřně (jedna lžička nalačno) a zevně (pár pipetových kapek do obličejových olejů). Psala jsem o něm tady a tady

Flora by Gucci
Evergreen už třetím rokem. Parfémy mi zásadně vybírá Muž a vždycky se mi trefí do vkusu. Zatímco já chodím domů s papírky a postříkaným zápěstím, abych k večeru zjistila, že parfém v kontaktu s mou kůží přestává žádoucně vonět, Muž mi jednou dvakrát ročně donese dárek a je vystaráno. Nechápu, jak to dělá. Asi feromony a čichová paměť. Flora je nádherná květinová vůně a parfém, který má ve variantě "eau de parfum" a "eau de toilette" naprosto stejnou výdrž. 

Korektor Dream Lumi Touch od Maybelline
V dobách, kdy jsem se o kosmetiku zas až tak nezajímala, natož o tu přírodní, jsem se často řídila nízkou cenou a recenzemi. A nakupovala bez systému. Korektor Dream Lumi Touch byl v mé kosmetické historii první a poslední korektor, který jsem až do letošního září vlastnila. Chytila jsem se na jednu recenzi, kde ho blogerka srovnávala s o mnoho dražším legendárním korektorem Touch Eclat od YSL. 


Když jsem potřebovala zakrýt zarudlé fleky okolo nosu nebo pod očima zamalovat pozůstatky dlouhé noci, posloužil. Ale nesmělo se to s ním přehánět, protože zvlášť na jemné kůži okolo očí měl tendenci drolit se. Vymačkala jsem poslední zbytky (krém se vytáčel horním koncem tužky přímo do umělohmotného štětečku). Odstín si na fotce můžete prohlídnout u kloubu mého palce. Nemám ponětí, jestli se ještě někde prodává. Dobrá kvalita za rozumnou cenu. 

Lidlovský odlakovač Cien (bez acetonu)
Cien si do Lidlu jezdím kupovat pravidelně. Vyhovuje mi pumpičkové balení a aplikátor přesně kopírující kulaté vatové tampony. Další z výrobků typu "nízká cena/velmi dobrá kvalita". Nedávno jsem po dlouhých pěti letech znovu přesedlala na acetonovou verzi.  

Balea šampon pro kudrnaté vlasy
Koupeno jen a pouze pro účely balzámové metody. Vlasy v žádném případě nenakrucuje ani nevlní. Ale plní svou funkci vymývacího šamponu. Jako ostatně jiné bezsilikonové, ale sulfátové šampony od Baley. 

Pěknou středu!

2 komentáře:

  1. Budu muset konecne objednat teon olej. Dotedka jsem ho nepotrebovala, neb dusevni pohodicka mi na nehtech udelala sve, ale ted uz se to zas zacina kazit a lip rozhodne nebude.
    Jake dalsi parfemy mas doma? Zajima me tvuj vkus, ac tedy nenasilne implementovany tvym muzem :-) To se mi mimochodem libi, evidentne te zna skrz naskrz, kdyz si tyhle nakupy troufne a navic pokazde s uspechem ;)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejvíc se najdu ve vůních květinových nebo květinovo-kořeněných (taky orientální dobře namíchané vůně můžu), hlavně v zimě mě lákají těžší parfémy. Nemám naopak moc ráda ovocné vůně. Doma se mi střídají Flora a Flora Fraiche (Gucci), Marc Jacobs (DOT) a Florabotanica (Balenciaga). Jinak mám ještě svěží zázvorový Ginger od Origins (s postupujícím podzimem ho nosím radši a radši) a snad si splním i Midnight Rain od La Prairie. Měla bys nějaký tip na svěží květinovou vůni?

      Na nehty doporučuju hovězí želatinu! Krmím se jí asi dva týdny a je to víc než důstojná náhražka kolagenu.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!