úterý 17. září 2013

15 Větší Tikei, ještě větší spokojenost

Pidivelikosti vzorků (viz minulý post) mě rozladily i naladily zároveň a tahle disharmonie vyústila v koupi tří výrobků v maxi velikosti. Možná že je to reklamní tah, jak lidi přimět k objednávkám velkých balení. Nebo jsou možná jsou v Tikei zdravě sebevědomí a vědí, že víc jak dvě tři vyzkoušení uživatelky nepotřebují, aby se rozhodly právě pro jejich minerální kosmetiku. Faktem je, že jim tahle strategie - soudíc podle recenzí - pravděpodobně vychází. 

Těžko říct, ze kterého kelímku mám větší radost. Až do minulého týdne a celých třicet let předtím jsem v pohodě mohla žít bez primeru a korektoru. S přelomem týdne se začala psát nová éra... Jako pořád bez těch dvou v pohodě přežiju, ale víte co, jak jednou poznáte velký komfort výměnou za malou námahu (a drobný peníz) a navyknete si na něj, už to nikdy nebude jako dřív.
  

Primer (báze) obsahuje slídu a oxid křemičitý, víc nic. Velmi dobře fixuje minerální mejkap (jakýkoli, nejen od Tikei) a zvyšuje jeho životnost až do doby, kdy se rozhodnete, že světu ukážete svou pravou tvář (jestli to děláte až pozdě večer, tak to bude fungovat stejně dobře jako po příchodu ze školy). Taky se náramně hodí pod oční stíny, které se s ním KONEČNĚ neslévají! Vyzkoušeno s lisovaným kvaretetem om Idun Minerals a práškovými stíny Chelsea od Lucy Minerals, Witty Kitty od Meow Cosmetics a Terra od Silk Naturals. Samozřejmě ne se všemi najednou... Bázi aplikuju tvářenkovým štětcem od Real Techniques na očištěný obličej s handmade obličejovým olejem jako podklad. 


Zelený korektor v odstínu Mint je určen k neutralizaci pupínků, akné či zarudlých míst. U mě je to nejčastějí kůže okolo nosu a malá nezhojená zarudlá ploška po oparu pod dolním rtem. Taky zlověstně signalizující pupínek dovede korektor zklidnit a umně zamaskovat, a to díky nitridu boritému, který v korektoru funguje jako dezinfekční složka (zelenkavý prášek vám tedy prokáže dvě služby - čistí a maskuje). Korektor nanáším před samotným použitím báze a MMU. Z důvodu absence toho správného štětce ho do pleti vklepávám hustým tužším štětcem na oční stíny, taky od Real Techniques. 


Marně bych momentálně hledala nějaký ten pupínek v obličeji, abyste si o krytí udělali aspoň jakous takous představu. Na ruce jsem ale jednu malou jizvu našla. Vlevo vpřed, vpravo po (po nanesení korektoru a MMU, který jsem dál od jizvy pořádně nerozťupkala a tak vypadá nerovnoměrně). 

Minerální kosmetika od Tikei se mi zatím jeví jako velice schopný zkrášlovací prostředek. Výhodou je nízká cena, rychlá dodací lhůta a široké spektrum odstínů. Můj Idun už sype z posledního, ať žije Tikei!

15 komentářů:

  1. Vypadá to úžasně a mě jako milovnici minerálních MU, protože mi tekuté báze nesedí, jsi naprosto nadchla. Bohužel, už po minulém článku o vzorcích jsem hned letěla prozkoumat stránky a zjistila, že tímto jazykem opravdu nevládnu a nikde jsem nenašla jinou jazykovou nabídku. Dá se tento pokald sehnat ještě někde jinde? Díky moc, Mitsuuko.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedá, Mitsuuko. Poklad se dá objednat jen přímo z truhlice, žádný jiný prodejce kromě Tikei momentálně neexistuje. Přes Chrome to nepřeložíš? Doporučuju napsat mail Tině, třeba se Ti dostane pomoci - kundtjanst@tikei.se

      Vymazat
    2. Díky moc, zkusím. Nalákalas mě fakt hodně =) Z Lily Lolo jsem momentálně docela nešťastná - vysušuje jako sv*** a nevím ,kam dál se momentálně vrtnout..

      Vymazat
  2. Tak jsem si právě objednala tikei min makeup a strašně moc se na něj těším. Můj první a do nyní poslední byl od LM, se kterým jsem velmi spokojená, ale po takovéhle recenzi jsem po tikei hrozně přímo toužila a teď jsem si udělala radost, snad brzo a ok dojde domů. BTW máš naprosto skvělý blog, jsi má oblíbená blogerka.

    OdpovědětVymazat
  3. Už mám doma svůj tikei makeup a je skvěleeej. Možná není tak krycí jako LM, ale za to mi nezvýrazňuje šupinky na moji ultra suché pleti. Dá se krásně vrstvit a přitom furt vypadá přirozeně a navíc mě potěšilo že mi zdarma poslali dva vzorečky na růž :-) Doma byl vcelku rychle, takže maximální spokojenost, děkuju za skvělej tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. Pro mě je Tikei pořád jednička, jsem ráda, že jsem ho objevila. Asi nejuniverzálnější MMU, co mám doma - kryje, ale nevytváří masku, nezvýrazňuje suchá místa, drží celý den. Ať je pleť v jakémkoli stavu, pořád si ve výsledku drží vysoký standard, ostatní MMU potřebují určitou výchozí pozici, aby na obličeji vypadaly uspokojivě.
      Potom mi můžeš dát tip na tvářenku, ráda si nechám poradit ;)

      Vymazat
    2. Moc tvářenková nejsem, mám jednu o LM odstín precious a je to krásně jemná barva. Zatím nemám touhu jich vlastnit více, takže v tomto zrovna expert nejsem :-) Ale spíš u mě je to honba za hezkým pudrem (bronzerem) na kontury, zatím co jsem zkusila, tak to je spíš oranžáda (i když se to tvářilo normálně) a já bych chtěla něco spíše do hněda :-)

      Vymazat
    3. Precious mám taky, je krásná, že? Bronzer má úplně skvělý Idun (Norrsken), ale asi bude trochu mimo geografický dosah... Tikei odstíny vypadají podle obrázku taky dobře. Jestli si objednám vzorky a vyzkouším je, hodím to sem na blog.

      Vymazat
  4. Úplně jsem zírala, jak rychle zásilky z Tikei přišly. Objednat si MMU někde z ČR, nepřišla zásilka možná tak rychle. Jenom "vypadá přirozeně" se mi zatím úplně nepozdává, ale už jsem přišla na to, že záleží i na světle. Mám teď v koupelně hodně mizerné světlo, takže tam vypadá nalíčení dobře, pak vejdu do šatny pod bílé ledky a vyděsím se, jak moc napudrovaně vypadám. Ale já nejsem zvyklá se líčit, to bude ten hlavní problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď v mizerném světle je vůbec problém se nalíčit. Pod bílé studené světlo ani nelezu (až na to, že je všude v práci), těším se na jarní rovnodennost, to se zase s líčením přesunu ráno před okno.

      Zkus si pořídit malý rozprašovač s jemným rozstřikem a po nalíčení si obličej přestříknout vodou. Zajedno to makeupu prodlouží životnost, zadruhé si pudr "sedne" a nevypadá tak maskovitě. Nebo to nejhorší opatrně setři nějakým vějířovitě tvarovaným (jemným!) štětcem - něco má myslím Real Techniques, od Ecotools se nadějně jeví Deluxe Fan Brush (v zatím posledním postu na fotce ten úplně napravo).

      Vymazat
    2. Děkuji za tipy, vyzkouším. Doufám, že časem najdu tu správnou míru a techniku - něco už jsem se přece jenom naučila, např. že ani kousek štětce s právě nabraným mejkapem nesmí přijít na kořen nosu, protože odtamtud už přebytečný pudr nerozetřu. A domnívám se, že se mi podařilo naučit se celkem pracovat s tvářenkou - mám Tikei Sunrise, barva vyhovuje, použití taky - jde krásně rozetřít.

      Vymazat
    3. Ještě Ti dlužím mejl s pár dalšími tipy, skočím na něj dnes nebo zítra. Kořen nosu je slepá ulice a zrovna tam lidi upřou pohled nejdřív (pokud teda pozornost neodvádí další část těla).

      Vymazat
    4. Učím se, pomalu, postupně. Navíc mám už i dost vrásek na čele, takže i tam musím velmi opatrně. Njn, ale taky pigmentové skvrny a vůbec pleť, která reaguje snad i na ošklivý pohled. V mém případě budou lidi koukat opravdu spíš na obličej než např. do výstřihu, tam není na co;) Ale zase nosím brýle, něco schovají. MMU od Tikei včera přežil celý večer na plese i přes to, že jsem jej už cestou tam otírala šálou (nezáměrně), co jsem měla na hlavě, abych úplně nezmrzla. Lehké opocení při tanci zvládl taky. A to jsem si s sebou zapomněla vzít cokoli, čím bych mohla případné škody opravit. Na rovinu? Nalíčená asi vypadám opravdu o něco líp (když se mi to povede), ale člověk musí najednou myslet na tolik věcí a ideálně s sebou ještě tahat něco, čím by mohl opravit případné chybky. Nevím, jestli raději nezůstat "ošklivá";)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!