středa 10. července 2013

2 Minerální makeup Bellápierre Cosmetics

Nastal čas vyhodnotit minerální kosmetiku od BellaPierre Cosmetics (BPC), která je za plnou cenu nemravně drahá a kterou jsem si koupila jen díky tomu, že na celý starter kit měli v e-shopu 70% slevu.  Z celého balíku mi doma zbyl jen pudr v odstínu Ivory a tvářenka Desert Rose, ostatní položky už doufám dobře slouží někomu jinému. Tvářenku plánuju na někdy jindy, dneska vás oblažím postřehy z minerálního makeupu v odstínu Ivory.


1) Krycí schopnost
Pudr bych z tohoto hlediska ohodnotila jako lehce až středně krycí s možností ho ještě navrstvit a dosáhnout tak krytí maximálního (vyzkoušeno, ale nejsem na takové krytí zvyklá a nenosím ho). Mně bohatě vyhovuje právě ono lehké krytí, kdy jenom zarovnám začervenalá místa okolo případných pupínků, aniž bych se snažila pupínek opticky srovnat s okolím. Strašně totiž nemám ráda, když jde mejkap vidět (zvýrazněná suchá místa, ulpívání v mimických rýhách, poprašek na nose, "zaplněné krátery", jizvičky nebo póry). Než toto tak bych snad mnohem raději vyšla ven bez mejkapu. A protože se riziko vizuální výraznosti zvyšuje přímo úměrně navyšuje s vrstvením a snahou o úplné zakrytí nedostatků, raději nevrstvím a o to víc se věnuju prevenci a péči. Abych nemusela zakrývat, ale jen tónovat a sjednocovat. 

BPC sjednocuje velice lehce a do pleti se dobře zapracovává. Nezvýrazňuje mimické rýhy a není tak těžký, aby si do nich sedal a upozorňoval na ně. Což určitě bude plus u populace nad třicet let, která s vráskami už míň nebo víc musí počítat. S BPC si sice musím vyhrát déle než s MMU od Idun Minerals, který je co do zapracovávání jednička, ale výsledek vypadá stejně dobře. Abych nezapomněla - štětec je pro práci s minerálním makeupem stejně důležitý jako samotný pudr; mně dobře slouží malý kabuki od Idun Minerals

2) Výdrž
Pudr vydrží celý pracovní den a vlastně i celou dobu, než ho případně večer stáhnu olejem (na vatových tampónech je při odličování dobře viditelný). Na obličeji může odpoledne nést lehké známky opotřebení a je potřeba ho přepudrovat transparentním pudrem, ale fakt drží celý den, aniž by razantně změnil svoje vlastnosti a začal se například slévat do map nebo se shlukovat okolo akné či pupínků a zvýrazňovat je. V tomto ohledu má mírnou převahu nad Lucy Minerals, který k pozdnímu odpoledni může pleť mírně vysušovat.

Co se týká extrémnějších podmínek, snese BPC určitou vlhkost, aniž by zničil hezký, sjednocený vzhled obličeje. V horku neštípe ani nepálí. Na obličeji ho málokdy cítím a při lehkém doteku obličeje prsty na nich pudr neulpívá a máte dojem zvlhčené, pružné pleti. 


3) Odstín
Ivory je hodně světlý odstín, který táhne do žluta. Světlé žluté/nazlátlé makeupy mi velmi vyhovují a mám vcelku problém je najít. Ještě tak světlý olivový odstín poměrně dobře snesu, pokud s ním tedy obličej nezašedne. Ivory mi hezky pasuje na léto a snad bude k užitku i na podzim a v zimě. Opaluju se totiž minimálně, takže do něj vkládám hodně naděje. Tím spíš, že teď v létě jsem se s ním cítila až moc rozjasněná. 

4) Výsledný "finiš"
Dlouho jsem přemýšlela, jak tuto vlastnost zformulovat. Řekla bych to asi takhle: BPC pro mě není prototypem každodenního makeupu. Nesahám po něm tak často jako po Idunu nebo LM. Rozhodně však není špatný! Což doufám vyznělo i z předchozích odstavců. Jen prostě nejsem zvyklá na míru rozzáření obličeje, jehož se mi s ním dostane. Ne že bych házela prasátka, ale troufnu si tvrdit, že ti/ty z vás, kteří používají rozjasňovač, ho s tímhle mejkapem ani nebudete muset vytahovat ze šuplíku. Přirozeně totiž zvýrazní plochy, kde se na obličeji láme světlo (lící kosti atp.). Snad je to díky vysokému SPF, nevím.  Je to určitě protipól LM, který obličej hodně zmatuje. Každopádně ho moc ráda používám, když večer vyrazím někam za zábavou, to mi trocha zdravého lesku přijde vhod. Myslím, že mnohem častěji BPC budu používat na podzim a v zimě, kdy matný makeup dělá pleť díky nedostatku slunečního světla unavenější, zatímco BPC by jí mohl dodat přirozený jas. Uvidíme...

Minerální pudr od BellaPierre se asi bude hodit těm s normální až suchou pletí, hlavně kvůli onomu přirozenému lesku, který pudr dodá. Cena je, jak už jsem zmínila v úvodu, hodně nad hranicí, kterou bych za makeup dala, s kvalitou jsem však spokojená. 

Mějte se!

2 komentáře:

  1. Nedávno jsem na některém e-shopu zkoumala právě tuhle značku kosmetiky s tím, že jsem o ní nic moc nikde neslyšela... :) Tenhle make-up by se mi asi docela líbil... hlavně účinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě byla BPC taky neznámá značka (a vlastně i pořád je). Četla jsem jen pár anglických recenzí. Nevím, jak se prodává v UK, na Severu je k dostání sporadicky. Ale jsem ráda, že jsem pudr a tvářenku vyzkoušela, zvlášť ta tvářenka je skvělá.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!