pondělí 6. srpna 2012

5 Tip na knihu


Nedávno skončila druhá řada seriálu Hra o trůny z produkce HBO (která má imho za sebou velice podařené seriály). Autorem předlohy ke scénáři je George Raymond Richard Martin se svou Písní ledu a ohně (A Song of Ice and Fire). Kdo jste seriál viděl, budete jistě nadšeni i knihami. I z toho důvodu, že v knihách je vysvětleno/obšírněji popsáno to, co se do seriálu z pochopitelných důvodů nevešlo. Mými oblíbenými postavami jsou Ser Jorah Mormont a Catelyn Stark. Máte taky nějaké? 

Takže - nyní vzhůru za Aryou, Sansou a jinými ze Starkovic rodiny, za Malíčkem, Tyrionem a Shae, za Cerseis a Jamiem. Vzhůru na Střet králů, protože - král je mrtev, ať žije král (i když - Joffreyho hlavu bych nejraději viděla naraženou na kůlu)



Zima se blíží...! 


5 komentářů:

  1. A četla jsi Tuláka po hvězdách od Londona?:) To je pro mě dokonalá kniha :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuláka po hvězdách jsem nečetla, píšu si do knižního seznamu :) Londona já můžu!

    OdpovědětVymazat
  3. The Winter is coming... ou yeaah!
    Seriál jsem zhltla během chvíle, teď čekám až třetí řada skončí a dám si ji zas celou v kuse. A pochopitelně jsem neodolala knižní podobě; momentálně sice jen v pdfku, ale jednou bych ráda měla celou sérii ve své knihovně. Jo, je to ohromně čtivý! Škoda, že se k tomu nedostanu tak často, jak bych ráda (neumím se začíst, když mám na bedrech školní povinnosti), ale určitě to přečtu, je to jak magnet.
    Oblíbené postavy? Těch je víc, ale překvapivě docela fandím Tyrionovi, přijde mi krásně barevný ve smyslu charakteru, žádný prvoplánový hajzlík.
    Jen doufám, že to ten děda dopíše celé a že ho neklepne třeba na prahu 10. knížky! :D
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prosím Tě, to by mě naštval... Předevčírem jsem se u devátého dílu cítila neskutečně stísněně, atmosféru fatálna a nezvratitelnosti se jim podařilo vystihnout mistrovsky.
      Jsem zvědavá, čím si projde Danaerys, osud jí až moc přeje (respektive - ona je schopná) a bojím se bojím, že jí Martin srazí hřebínek.

      Vymazat
    2. Jo, zahlédla jsem nějaké komentáře na poslední vyšlý díl seriálu, to bylo asi docela maso! Taky jsem zvědavá, kam až to Dračí princezna dotáhne. Uvidíme.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!