čtvrtek 27. srpna 2015

13 Vzorek týdne: Aurelia Probiotic Skincare - Cell Repair Night Oil

"Ingredients: Prunus amygdalus dulcis oil (Sweet Almond oil), Cannabis sativa oil (Hemp oil), Triticum vulgare oil (Wheat germ oil), Olea europaea (Olive) fruit oil, Schinziophyton Rautanenii kernel oil (Mongongo oil), Citrullus lanatus seed oil (Kalahari Melonseed oil), Punica granatum seed oil (cold pressed Pomegranate oil), Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil, Kigelia Africana Fruit Extract, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Citrus aurantium dulcis flower oil (sweet Orange oil), Citrus nobilis peel oil (Mandarin oil), Lavandula angustifolia oil (Lavender oil), Rosa damascena flower oil (Rosa Damascena oil), Tocopherol (Vitamin E), Tocopheryl acetate (Vitamin E), Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Hydroxycitronellal*, Citral*(*naturally occurring in essential oil). "

Co se týká složení, nevypadá pleťový olej od Aurelia Probiotic Skincare (dál jen APS) nijak úchvatně. Mandle, konopí, pšeničné klíčky, olivy. Ovšem když zabloudí zrak trochu dál, objeví se exotičtější oleje: na vitamín E bohatý mongongo, ootanga neboli kalahari (prehistorický vodní meloun) s velkým podílem nenasycených mastných kyselin, kigelia se zpevňujícími a léčivými účinky, a na antioxidanty bohatý baobab.

Ale složení nebylo to první, nad čím jsem po otevření vzorku (5 ml 2 ml a vzhledem k viskozitě produku velice dostatečné množství k utvoření si názoru) nadzvedla obočí. To totiž byla vůně. Asi víte, že v obličejové kosmetice upřednostňuju neparfémované výrobky, tudíž bych teoreticky měla olej rozsekat na cimprcampr nebo mu aspoň udělit jedno velké mínus. Ale neudělám to, ba právě naopak vůni musím vyzdvihnout. Pokud jsem do svého 32. roku života potkala kosmetiku (dobrá, nebylo jí tolik), která si zároveň dělala nároky na aromaterapeutické účinky, nemůže se srovnat s nočním pleťovým olejem od Aurélie (nebo mi aroma prostě jen sedlo, kdo ví?). Toto je olej, při jehož použití se na závěr své jednoduché večerní péče zhluboka nadechnu, na pár vteřin se mentálně (i fyzicky) zastavím a tu svou obličejovou masáž si opravdu užiju. 

Výš jsem zmiňovala viskozitu - ta v praxi znamenala, že jedno pětimililitrové dvoumililitrové balení mi vystačilo na 18 nocí (aniž bych se ocitla u dna). To je myslím velice výborný poměr množství/cena, pokud by člověk měl zájem o plné balení (které normálně obsahuje 50 ml a stojí 570 SEK na aliceandwhite.com). Osmnáct večerů jsem v létě strávila mimo domov a nic jiného než APS večer nepoužívala.

A jaký je výkon? Tak předně, co jsem nezaznamenala (což se občas stává při přechodu na jiný produkt): nezaregistrovala jsem zvýšenou produkci kožního mazu (což mě vzhledem k poměrně těžkým olejům překvapilo), neřešila jsem ucpané póry (jako u šípkového oleje od Pai), akné, lokální zarudnutí, prostě žádné neduhy. Naopak mě pozitivně překvapila vypnutá pleť (nejsem žádná stařena, ale "plumping" efekt tam prostě vidím), zredukované zarudnutí, které obvykle mívám okolo nosu, mělčí póry. Za jednu noc zklidnil pár pupínků, které se mi v horku začaly klubat. Měla jsem natolik srovnanou pleť, že se moje veškerá péče scvrkla jen na APS, tzn. žádné další ranní mazání nebo večerní krém. Prostě výsledek, který měl po dvou třech použitích šípkový olej, než se to totálně zvrhlo opačným směrem. A toto prosím dlouhodobě! Slovem "dlouhodobě" myslím oněch 18 dní. Že by olej opravdu byl schopen dostát svému atributu "cell repair"? A mám-li být dryáčnická a trochu provokativní: APS Cell Repair Night Oil je kvalitatavně (podle mého mínění a pleti) úplně jinačí liga než dražší Pai Echium & Amaranth Age Confidence Organic Face Oil.

Protože jsem kdysi při dvou nákupech dostala dva vzorky, můžu po deseti čtyřech mililitrech nočního oleje konstatovat, že britští Aurelia Probiotic Skincare (tady si název zaslouží rozepsání) jsou mým šálkem čaje. S nočním olejem se trefili do mého vkusu a když se tedy na už zmíněném e-shopu objevila akce 25 % sleva na všechno, objednala jsem si plné balení. 430 SEK peněženku bolí míň než 570. 

Je právě 17.26 SELČ. A já se těším, až si okolo jedné hodiny s půlnoci na hřbet ruky nakapu své tři kapky a zavrtám se s Aurélií do peřin.

13 komentářů:

  1. Ano, poznam to nadsenie, ked clovek najde ten "svoj" olej :-)
    U mna je takymto zachrancom na plet Organic Inca Nut Oil od Primavery.
    Nech sa mi na pleti cez den objavi hocico, on to dokaze v noci eliminovat.
    Proste zazrak.
    Prajem este vela spokojnych noci s APS :-)
    Lucc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a nápodobně, Lucc! O Organic Inca Nut Oil slyším poprvé až od Tebe, třeba ho někdy v příštích letech vyzkouším.

      Vymazat
  2. Ahoj osamělá cyklistko. Moc děkuji za tvůj článek, vždy si je užívám a vždy se těším na další. Chci se zeptat, budeš tenhle konkrétní olej používat i v zimě? Děkuji za tvůj názor a měj se moc pěkně.
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, díky za přízeň! :)
      Olej určitě budu používat i v zimě, většinou skoro všechno dospotřebuju až do dna a odhaduju, že olej budu mít na tři čtvrtě roku minimálně.
      Hezký večer!

      Vymazat
  3. Ohóó, koukala jsem na něj (i celou kosmetiku) už několikrát...
    Budeš od nich testovat ještě něco jiného?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jo, radši jsem běžela a vzorky toho NEj (sérum, olej, čistič) si rovnou koupila - kroužky dětem prostě zaplatim až po výplatě, no... :-P

      Vymazat
    2. Myslím, že mi v testovací krabičce leží ještě krém...
      Pak se prosím poděl o dojmy, jestli si vzpomeneš! :)

      Vymazat
    3. To jóó, vzpomenu! Jsem zvědavá hlavně na rozdíl séra a oleje, lákaly mě oba výrobky, taky bych ráda pro svých 35let nějaký prověřený pleťozázrak a nahlížím k nim už přes dva roky...

      Vymazat
    4. Budu se těšit!
      A děti ať kroužky baví :)

      Vymazat
    5. Jedno velké OCH, víc v článku Ptejte se :-)

      Vymazat
  4. Vím, že můj dotaz sem moc nepatří, ale ráda bych se zeptala, jaký názor/zkušenosti máte Decleor řadou Aromaessence. Děkuji za odpověď, Máří

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Decleor mám zafixovanou jako značku používanou v kosmetických salónech (nevím, jestli to sedí), a nelákalo mě ji vyzkoušet, takže těžko říct.

      Vymazat
  5. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchodujte kdekoliv - Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!