středa 10. září 2014

7 Průběžný stav mé roční nákupní stopky

Takhle vypadají moje letošní nákupy:


Pár vzorků (rtěnky Tikei, parfémy Sama, tekuté makeupy Nvey Eco, Zuii), něco málo v sadě (laky na nehty Priti NYC, obličejové krémy Antipodes, tvářenka a oční stín Kjaer Weis) a zbytek koupený většinou během letních slev (Pai, May Lindstrom). Letošní nákupy jsem si užívala víc než kdykoli dřív! Bavilo mě protřídit skříň (dost věcí letos nemilosrdně skončilo v aukcích), udělat inventuru ve svých preferencích, vážit, co ze seznamu vyškrtnout a co naopak zařadit. Navíc se skoro ke každé věci, co jsem koupila, váže nějaká zapamatováníhodná okolnost (o to snáz zapamatovatelná, protože těch nákupů nebylo tolik). Třeba Kjaer Weis. Měsíce jsem surfovala v zákoutích internetu a hledala nejvýhodnější ceny a akce. Poslední týden v červenci se najednou KW objevila v jednom e-shopu za polovinu ceny a já jsem čekala na víkend, abych v klidu mohla dokončit objednávku. A najednou se na webu objeví zpráva, že e-shop je zrušený... Málem mě trefil šlak.

Každopádně jsem letos maximálně spokojená a po ničem navíc nijak silně netoužím. Jak si letošní přání plníte vy?

7 komentářů:

  1. napsala bys prosím víc k těm make-upům Nvey Eco a Zuii :)? Stojí za nákup? O obou jsem přemýšlela, ale nechci, aby byly moc mastné, a trochu kryly... Zatím, Y.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestojí, ani jeden. Nesplynou s pletí, mají podivnou texturu a odstínově jsou spíš do růžova, i když jsem vybírala co nejteplejší varianty.

      Vymazat
    2. Přidávám se k zuii - za mě taky fakt ne. Odstín by mi nevadil, přestože růžové podtóny většinou nesnesu, tak tohle bylo ok, vlastně ten odstín na tom byl nejlepší. Kdyby stál tak 300, možná si ho kvůli němu koupím. Jinak přesně, jak píše Cyklistka - textura je děs, trvalo mi asi deset minut, než se mi ho povedlo zapracovat do pleti tak, aby nebyl vidět, všechny problematický partie jako linie vlasů, kolem obočí..to bylo fakt děsný. Měla jsem i ten pudrový kompakt - nepochopila jsem, jestli to má být mmu nebo pudr. Stojí za houby jako oboje, nicméně odstín opět pěkný.

      Vymazat
  2. Tesim se na recenze Tvych pokladu, hlavne Pai a May Lindstrom :-)
    Velmi by mne zajimal Tvuj nazor na baleni kremu v kelimcich (Antipodes...), mam na mysli riziko zaneseni necistot do kremu prsty nebo opakovane pouzivanou spachtlickou a nestabilitu antioxidantu pri kontaktu se vzduchem a svetlem. Muj oblibeny krem (Theraneem Neem Cream od Organix South) je taky v kelimku a nemam z toho uplne dobry pocit. Mam ho teda zavreny v supliku a nabiram si ho pokazde novym plochym paratkem a leze mi to na nervy, proste bych ten krem chtela v tube. Jak vidis baleni kremu v tube vs. v kelimku Ty? Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych krémy měla úplně nejradši ve tmavé skleněné lahvičce s pumpou. Protože jsem posledních pár let používala výhradně jenom oleje (ve skleněném obalu s pipetou), byl to pro mě docela krok zpět a máš pravdu, že člověk furt myslí na to, aby měl čisté ruce/špachtli. Vůbec se mi zdá, že čím víc high-end produkt z přírodní kategorie, tím nedomyšlenější riziko kontaminace (jakože ten nepoměr překvapí). Antipodes nebo třeba i KW - ty jejich obaly jsou nádherné, ale z hlediska udržování hygieny nepraktické (zvlášť když tvářenky používám i jako rtěnku). Ale chápu, že vysouvací tvářenka v kovové tubě by asi nevypadala tak exkluzivně.
      Krátce můžu říct, že Pai i ML mě hodně pozitivně překvapily, ale ta opravdová zatěžkávací zkouška přijde až poté, co se rozhýbe hladina hormonů. Zase na druhou stranu, pokud neodvedou dobrou službu v hormonální bouři, těžko je můžu vinit z toho, že jsou nekvalitní. No prostě asi si je budu muset koupit ještě jednou, tak za pár let, abych jejich účinky mohla docenit naplno (ale tak dlouho s recenzí čekat samozřejmě nebudu) :)

      Vymazat
  3. Na atraktivnejsi vzhled kelimku oproti tubam hresi i vyrobci klasicke kosmetiky nejen prirodni. Ale treba pumpicky kremu Pai mne esteticky vubec neurazi, naopak se mi libi...
    Potesila jsi mne hodnocenim Pai a May Lindstrom. Je prima, kdyz vysoka cena produktu odrazi nejen trendovost znacky, ale i vysokou kvalitu.
    Rozhybana hladina hormonu po porodu se na pleti nemusi vzdycky az tak dramaticky projevit. Napriklad u mne ta krasna tehotenska plet degradovala pomalu a postupne a pravdepodobne spise vlivem rychleho hubnuti a kojeni. Po narozeni syna v r. 2010 totiz prislo dlouhe a horke leto a ja jsem si radsi dala k jidlu zeleninu nez kus masa. Za tri mesice jsem zhubla osm kilo a byla jsem uz nehezky hubena a naprosto bez energie. Plet a vlasy to odnesly take. Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že mně je estetická stránka věci u pečující kosmetiky dost lhostejná, hlavně aby obaly byly dlouho funkční a obsah se nekazil moc nekazil.
      Doufám, že i u mě bude degradace postupná a neznatelná. Ale co, hlavně že společně s rodinou budu zdravá.

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!