středa 16. ledna 2013

8 Mrazy jsou zpátky

O víkendu se po krátké jarní přestávce vrátila zima. Což se dalo čekat, je konec konců půlka ledna... Ale přesto, už jsem byla skoro nastavená na jarní modus :) Ale aspoň mám příležitost pořádně zatěžkat novou čepici a rukavice. 


Čepici jsem si před Vánocemi koupila v Lidlu za nějakých 70 Kč a byl to fakt dobrý kup. Jediné, co mě mrzí, je nedostatek reflexních prvků. Zkoušela jsem sehnat nějaké našívací, ale zdály se být docela pofiderní, tak z toho sešlo. Líbí se mi, že čepice se hodně blíží modelu "beanie" - těsně přiléhající přes uši, s plochými švy a z pružného materiálu. Není mi v ní zima ani horko, dobře odvádí vlhkost. Obrovskou výhodou je, že se dá použít pod cyklistickou helmu, aniž by tlačila kdekoli na hlavě. Jediným mínusem je pro mě absence oněch reflexních prvků, ale za 70 korun jsem stejně dostala víc, než jsem čekala. Uvažuju jen nad tím, že čepici "pimpnu" a vystřihnu vzadu na temeni otvor pro culík. 


Rukavice jsem si přála pod stromeček a nakonec se z nich radovala až pár týdnů po Vánocích (Ježíšek pozapomněl, kam je schoval). Stejně jako čepice perfektně sedí na ruce a prstech. Švy jsou kvalitní a umístěné tak, aby netlačily mezi prsty a ruka v nich nepůsobila hromotlucky. Na bříšku palce a ukazováčku (obou rukavic) je našitá látka, která má dvojí funkci - slouží jako reflexní prvek a taky je kompatibilní s displeji dotykových telefonů. Hřbet palce je z froté, takže se do něj dá utřít nos. Ne že bych běhala ve stylu Ole Einar Björndalen (kdo sleduje biatlon, ví), ale v mrazech se tenhle froté proužek hodí, protože mi prostě z nosu kape. Rukavice dobře přiléhají okolo zápěstí a jsou dostatečně dlouhé, takže vám nefouká na kůži mezírkou mezi rukavicemi a rukávem bundy. 


Elegantně výrobci vyřešili hřbet rukavice a našili na něj kapsu z větru- a vlhkostiodolného materiálu. Kapsa se dá odchlípnout nebo, když mrazy sklouzávají k -10°C, naopak nasadit na prsty. Ač je membrána tenká, je rozdíl v pohodlí a teplotě docela velký. Většinou nemám problémy se zmrzlýma rukama, když jdu běhat, ale při dvojciferných mrazech už mi ve stejných rukavicích, jen bez kapsy, bývala trochu zima. Teď mi prsty nekřehnou. Že výrobce myslel i na bezpečnost, je vidět i z fotky - nápis a kostičkovaný design jsou samozřejmě reflexní. 

Mám z těchhle kousků opravdu radost a těším se, že mi příštích pár let budou dobře sloužit.


Mějte se hezky a ať se vám v mrazech dobře běhá!

8 komentářů:

  1. Ty rukavice jsou moc pěkné! Já dostala na Vánoce taky, ale omylem cyklistické, tak běhám v nich :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsou fakt dobré!
      Cyklorukavice by se mi taky hodily, tak třeba příští rok :) Hlavně že je v těch Tvých teplo a komfort.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Že? Taky jsem po ní okamžitě drapla :) Jsem zas jednou byla ve správný čas na správném místě.

      Vymazat
  3. Kdybych běhávala, tak se nechám inspirovat, je to fakt moc pěkné :) Ale ono by se mi to hodilo i na kolo, až se trochu oteplí, tak zas začínám, juchůůů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jj, taky se těším! Zatím točím pedály jen doma u filmů. Na čem jezdíš? Mtb nebo silnička?

      Vymazat
  4. Ty rukavice nejsou dobré, jsou úžasné a já je nutně potřebuju! :D Kde by se daly sehnat nebo aspoň značku? Jinak čapku z Lidlu mám taky a máš pravdu, za ty peníze suprová, můžu chválit i běžecké kalhoty od nich ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že Craft dělá podobné, jen v jinačích barvách (fotku mám myslím u příspěvku "V čem běhám v zimě"). Googlovala jsem před Vánocemi a našla je za cca 520 Kč v jednom e-shopu. Tak snad je najdeš :)

      Přeju pevné zdraví teď v zimě a hodně naběhaných kilometrů! :)

      Vymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!