pondělí 26. listopadu 2012

4 Jídlo do práce a na cesty - ať žijí krabičky!

Pěkné pondělí!

Nový týden stojí na svém počátku a bude perný... Blíží se předtermíny a zkouškové a tak budou dny nacpané opravováním, ústními zkouškami a vůbec zkouškovým ruchem. Zbývají mi cca dva týdny v práci, pak se chystám na dovolenou... 

Nevím, jak řešíte jídlo do školy/práce vy, ale mně se osvědčily klasické krabičky. Na VŠ jsem do menzy chodila pravidelně a snědla jsem všechno, i když mi to třeba moc nevyhovovalo. Tenkrát jsem si přála, abych měla k dispozici pořádnou kuchyň (ta kolejní nestála za nic, věčně neuklizená a nebylo neobvyklé, že jídlo mizelo) a jídelnu, kde bych si jídlo mohla ohřívat. Splnilo se mi to zanedlouho :) 

Teď do jídelny nebo restaurace chodím v podlední pauze výjimečně. Nosím si jídlo z domova stejně jako hromada jiných kolegů a ohřívám si ho v mikrovlnce. Kastrůlky a jídlonosiče vystřídaly krabičky :)




Na obědy jsem si dokonce pořídila i speciální taštičku, do níž se vejde všechno moje jídlo a pití, které se chystám spořádat v průběhu pracovního dne. A tak si do a z práce vykračuju s tímhle stylovým pytlíkem a baví mě pozorovat lidi, kteří si stejně jako já nosí obědy v různých taškách. Ještě víc mě baví číst slogany na pytlících - na mém stojí "Navařeno doma a okořeněno láskou", na jiných třeba "Oběd dne - může obsahovat zbytky" atd.  Docela zábavné :) Jí se přece i očima :)

Jak řešíte jídlo ve škole/v práci vy?

4 komentáře:

  1. Riešim to úplne rovnako. :) Krabičky a taška. Do kabelky sa mi to nezmesti ani omylom.

    OdpovědětVymazat
  2. Jelikož nám v práci pořád zdražují obědy, tak si taky vařím doma :) mám to usnadněné tím, že vařím příteli na týden do Prahy, kam jezdí za prací, takže toho udělám víc a zbyde i mě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak kdy...někdy si něco přinesu, ale většinou jdeme s kolegou ven a střídáme několik restaurací, kde dobře vaří. Taky tu mám v ledničce pár základních potravin (jogurt, müsli, kuskus, tuňák ve vlastní šťávě, tvarohový sýr a pod. a zeleninu) takže si někdy udělám přímo jídlo v kanceláři. Ale já potřebuji aspoň na tu půl hodinu odejít, nebo mi tu hrábe.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem lenoch líná a pořád chodím do menzy.. :( Snad nastane zlom!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!