úterý 31. července 2012

2 Kolagenová maska pod oči


Známá ke mně jednou přišla do práce, oči navrch hlavy, a v ruce tyhlety kapsičky s proužky, které slibují rozjasnit tmavé kruhy pod očima a zmenšit "pytle" (na tomtéž místě). Pak ještě mají zvlhčovat, zamezovat vzniku vrásek, zpěvňovat... Kolagen, to je prý ona kouzelná formulka. 

No, skeptická jsem k podobným hory-doly-slibujícím přípravkům poměrně dost. Na krémy proti vráskám, séra, zpěvňovače dekoltu a zmizíkovače celulitidy věřím asi stejně jako na bazilišky, kteří kradou malé děti, co nechtějí spát.

Pozor pozor! Pro větší efekt je balíček záhodno nechat před použitím odpočinout v ledničce. 
Aplikace je pak jednoduchá - vyloupnete poměrně klouzavý proužek luskovitého tvaru z plastové podložky a nalípnete si ho správnou stranou pod oči. A pak jdete spát, ráno se probudíte, a místo proužku najdete na prostěradle (v peřinách, ve vlasech, za pyžamem) seschlý lístek (vypadá jako zvětšenina uschlého hrachorového lusku - jestli tedy víte, jak vypadá hrachor).

(A proč tolik skepse? Inu, vráskám a kruhům pod očima se, pokud nejsou dědičné, dá předcházet dostatečným spánkem, hydratací zevnitř a zdravou životosprávou vůbec. Výrobci zázračných věciček na mně holt nevydělají.)

Kolagenu je tam mimochodem minimálně. Ale o něm zase někdy příště. 

Můžete se kochat vyhlazenými vráskami, hlaďoučkou pokožkou atd. Třeba. Třeba taky ne. Kolagenové oční proužky totiž fungují stejně jako výše zmíněná séra, krémy a gely na celulitidu. 



Moje hodnocení: 2,5/5


2 komentáře:

  1. Takže nic? Já tomu taky moc nevěřím, podle mě ten spánek udělá mnohem víc, o dostatečném pití ani nemluvě. Navíc mě moc neba tyhle jednorázové věcičky používat, mám pocit, že jen tak vyhazuju penízky do vzduchu; ne snad kvůli účinkům, ale proto, že to prostě stojí víc než velká balení čehokoliv, které vydrží několik týdnů až měsíců, a taky asi proto, že jednorázové věci prostě podle mě nemůžou moc fungovat, že je potřeba dlouhodobá aplikace k viditelným výsledkům - pokud se teda nejedná např. o demolici vzniklého pupínku nebo oparu.
    Verunka

    OdpovědětVymazat

Děkuju za váš čas, který věnujete čtení článků a psaní komentářů!