pátek 23. srpna 2013

4 Moje oblíbené filmy - téma: lidská vůle

Občas potřebuju pořádný kopanec do zadní části těla. Hlavně ve chvílích, kdy jsem trochu nalomená, ať už vlastní blbostí nebo okolnostmi, a pozoruju, že se začínám litovat. Ne že bych k sobě byla nějak extra tvrdá, ale na sebelítost není vždycky čas (pláč vám jaksi uprostřed cyklomaratonu nebo v práci ve stresovém období k ničemu není) a tak zbývá jedině sebrat se a se vztyčenou hlavou a nejistou dušičkou dokončit, co je právě zapotřebí. A uvědomit si, že existují i horší věci.

Nejradší mám filmy, kde hlavní hrdina dostane pořádně po držce (i opakovaně) a umíněně se sr*čkami brodí dál. A nemusí nutně dosáhnout svého cíle.

Nordwand / North face
Toniho Kurze už jsem jednou zmiňovala. Když jsem na film koukala poprvé, neměla jsem o historii zlézání Eigeru ani potuchy, proto jsem bláhově počítala s tím, že konec nebude tak černý jako omrzliny hlavního hrdiny. No, spletla jsem se. 


Touching the Void / Pád do ticha
Další lezecký napůl film, napůl dokument. Zoufalá situace, kdy smrt ne a ne vás vysvobodit, a na přežití přitom máte minimum síly.


Gattaca
http://www.youtube.com/watch?v=DmaXrzsWhaY
Nešetřete síly na zpáteční cestu, když cílem není vrátit se.


The Kid
http://www.youtube.com/watch?v=7lMtEpiONRI
I když nějak přečkáte tu hroznou matku hlavního hrdiny, pořád se na konci budete cítit dosti převálcovaně.



Out of Africa / Vzpomínky na Afriku
http://www.youtube.com/watch?v=TPjYvFUfV00
Měla jsem farmu v Africe... Tvrdohlavost je vlatně jen pevná vůle. 



Kon-Tiki
Neplavec na 8000 kilometrů dlouhé cestě po moři. Dobrodruhové žijící pro moře a hory se nehodí pro manželský/rodinný život!


Pěkný víkend!

pondělí 19. srpna 2013

22 Viděno u An. aneb denní várka kosmetiky

Statistika rozhodně není nuda a ta kosmetická teprv ne. Protože se celkem často přemisťuju a jsem nucena balit s sebou ten nejnutnější osobní luxus, mám celkem přehled o svých nezbytnostech (a jejich váze/objemu). Tag jsem poprvé viděla u An. (nemám ponětí, kdo s ním začal). 

 

neděle 18. srpna 2013

14 Něco málo z Alverde 1.

DéeMko patří k mým oblíbeným kosmetickým zastávkám, když už se dostanu k nám do města. Moje zákaznická trajektorie (mimochodem, viděli jste Povídky z kuchyně? Tam jsou trajektorie hospodyněk v kuchyni hezkou zápletkou pro celý film.) je pokaždé zhruba stejná. Nejdřív vede ke stojanu s péčí o nohy (Balea s ureou rulezzz), potom udělám elegantní otočku a zamířím k dalšímu regálu (Balea odličovací ubrousky pro citlivou pleť) a nakonec kormidluju úplně dozadu. Tam, kde se poslední dva stojany skromně obsadila přírodní kosmetika. Weleda mě nechává chladnou (moc drahé, moc parfémované), Saloos okukuju spíš kvůli srovnání cen a tržbu dělám jiným prodejcům. Alverde jsem dlouho považovala za nevýrazný mainstream, aniž bych něco vyzkoušela. Nakonec se mi zachtělo i mainstreamu a skoupila jsem skoro půlku stojanu. Té dekorativní části.


sobota 17. srpna 2013

6 Rasul, ghassoul, rhassoul... Prostě bláto.

Nebo taky jíl. 

Předem upozorňuju, že dnes by to pro některé mohlo být tak trochu hardcore čtení. Mytí vlasů blátem a patlání po těle... Raději si obrázek udělejte sami. 

Takže rasul... V češtině mi Google ke dnešnímu dni vyhodil jen 68 odkazů na frázi "rasul jíl" (a dva z toho byly moje) a jediná česká oficiální stránka si spíš dělá reklamu pro vlastní e-shop (kde mimochodem prodává jíl tak draze, že mě to až zarazilo - mě kilové balení stálo tolik, za co v e-shopu prodávají čtvrt kila. Ale zas pomáhají dětem v Maroku, tak nešť, jestli jdou zisky tam.). Rasul je přírodní marocký jíl, který obsahuje minerály a rozpuštěný ve vodě se používá k vlasovým a tělovým zábalům. Má čistící účinky, nevysušuje a hezky stahuje póry. Taky reguluje produkci kožního mazu. Nebudu tu už dál wikipedit, na internetu lze najít spoustu informací v angličtině a němčině.