úterý 28. ledna 2014

2 Obrácená pyramida

Dlužím vám výsledky vašich pyramid, evidentně jsem byla až moc velká časová optimistka, když jsem si myslela, že článek stihnu dokončit ještě v neděli. Díky za pozitivní zpětnou vazbu, jsem ráda, že vás výzvy baví a nejsou fádní. 
 
Minulý týden jsme jedenáctiminutovou pyramidu odcvičily čtyři:  
 
Barbora se připojila ze zvědavosti, hledala nějaké cvičení, kterým by si rozšířila svoje workouty. Pyramidu zvládla s přehledem, změnila jen pořadí jednotlivých cviků (sed-leh, dřep, klik).
 

 Villette měla obavy, jestli cvičení zvládne, a až do deváté minuty se držela v limitu. U poslední série už měla trochu krizi, ale nakonec sebrala poslední zbytky sil a dojela to. Výsledný čas: 15 minut a 23 sekund. A pak si jen tak pro legraci ještě na minutu sedla ke zdi. Na fotce je doma pěstované aloe vera určené ke kosmetickým účelům. 

 
Jana vyfotila motiv svého oblíbeného trika na cvičení. Kromě poslední 11. minuty zvládla všechny cviky v limitu, střídala kliky na kolenou a s nataženýma nohama. Jako rozcvičení zařadila schody a švihadlo. 


Když jsem se s obrácenou pyramidou setkala poprvé, cvičili jsme kombinaci mrtvých tahů (ženy 50 kg, muži 60 kg) a angličáků. První minutu jsem byla celkem vyplesklá, protože hotovo bylo za deset vteřin a nevěřila jsem, že zbylých 50 sekund můžu relaxovat. S narůstajícím počtem minut a opakování už jsem byla vděčná za každou sekundu odpočinku navíc, a na začátku deváté minuty jsem supěla jak lokomotiva. Doteď si pyramidami zpestřuju cvičení v posilovně, někdy zařadím cviky s vlastní vahou, někdy komplexní cviky s olympijskou činkou.
 


Pravděpodobně vás zklamu, protože následující dva týdny výzvy publikovat nebudu, hlavně zdůvodu nepravidelného přístupu k internetu. Nechám vás tak trochu na holičkách a spoléhám na vaše schopnosti improvizace :)

pondělí 27. ledna 2014

2 Tréninkový deník 4

pondělí 20. ledna
tempový běh 9 km

úterý 21. ledna
-

středa 22. ledna 
3 x:
6 x dřep chodidla na šířku ramen @ 60 kg
6 x dřep chodidla u sebe @ 60 kg
10 x glute bridge @ 65 kg
3 x mrtvý tah @ 80 kg

čtvrtek 23. ledna 
4 x:
12 x mrtvý tah @ 60 kg
10 kettlebell push press jednoruč @ 12 kg
15 x crunches na gymnastickém balónu
TRX klik šikmo v závěsu na obě strany x max
shyby nadhmatem x max
100 x švihadlo

pátek 24. ledna
-

sobota 25. ledna
fartleky 6,5km, obrácená pyramida

neděle 26. ledna
-

neděle 26. ledna 2014

8 Zimní péče o pleť a oblíbená dekorativka do mrazu

& taky obsah cestovního neseséru (právě balím na dovolenou).

Zleva doprava, shora dolů:
- rozemleté šípky, kurkuma, bramborový škrob a trocha ovesných vloček. Protřepat a míchat s vlažnou vodou, mlékem nebo jojobovým olejem, aplikovat jako obličejovou masku. 

Vitamín C v šípcích mj. stimuluje tvorbu kolagenu a zklidňuje podrážděná místa, kurkuma má protizánětlivé účinky, bramborový škrob a ovesné vločky se hodí pro normální až suchou pleť. Lehce stahují póry a taky dobře vážou přidanou tekutinu.


- šípkový olej: těžký kalibr v péči o pleť. Sjednocuje a zvláčňuje, funguje skoro jako elixír mládí - pleť ráno vypadá odpočatě a pružně. Trochu ucpává póry, takže ho používám obden. 

- meruňkový olej: sušší olej, kterým se odličuju. Pro odličovací účely není úplně ideální, ale momentálně spotřebovávám zásoby, takže to ty tři čtyři měsíce vydržím. 

- mýdlem omývám zbytky oleje a makeupu

- krém na ruce od Herbfarmacy (používám na pleť): konečně krém, který uspokojivě funguje pod minerální makeup. Pro denní péči jsem si přála něco lehčího a míň olejovitého, byla jsem dokonce ochotná překousnout i vodu ve složení. Obsahuje kostivalový a pupalkový olej. 

- rasul pro hloubkové čištění. Někdy ho používám společně s rozemletými šípky. 


Zimní esa v dekorativní kosmetice:

tvář: Idun Minerals Bronzer v odstínu Norrsken a Lily Lolo Surfer Girl
rty: Lavera Lipstick v odstínu Peach Amber, AM Borlind v odstínu Frosted Plum
oči: Idun Minerals paletka Brunkulla
obličej: Tikei MMU a Finishing Veil Glow (tenhleten pudr dosti překvapil)
& řasenka Mineral Fusion, odstín Rock

úterý 21. ledna 2014

2 Tréninkový deník 2 + 3

Svoje cvičení jsem si průběhu let zaznamenávala do různých sešitů nebo kalendářů, po Novém roce se mi ale nechtělo investovat do dalšího papírového notýsku, když si beztak upomínky a důležité věci poznamenávám elektronicky. A tak si svoje cvičení budu zaznamenávat sem. Vy čtenáři tyhle články klidně přeskakujte, jsou pravděpodobně důležitější pro mě než pro vás. 

pondělí 6. ledna 2014
tabata z týdne 9 + (4 x 19 schody) x 5 

úterý 8. ledna 2014
-

středa 8. ledna 2014
4 x 20 dřep @ 50 kg
4 x 10 výrazy na ramena @ 20 kg
4 x 15 crunches na pilates balónu
4 x 15 glute bridge @ 40 kg

čtvrtek 9 ledna 2014
-

pátek 10. ledna 2014 
-

sobota 11. ledna 2014
kruhový trénink, odpočinek mezi 3. a 4. okruhem
5 x 12 mrtvý tah @ 50 kg
5 x 8 přítahy velké činky k hrudníku podhmatem @ 30 kg
5 x 12 vrtule @1,5 kg
5 x 15 crunches na pilates míči

neděle 12. ledna 2014
4 x 4 min pás, náklon 2, tempo 4:48 min/km


pondělí 13. ledna 2014
jóga

úterý 14. ledna 2014
8 x 1 minuta pás, náklon 5, tempo 4:36 min/km


středa 15. ledna 2014
kruhový trénink (35 sek cvičení x 10 sek odpočinek) x 3
dřepy @ 50 kg
vrtule @ 2 kg
TRX přítahy kolen k hrudníku ve vzporu ležmo na loktech
shyby nadhmatem
vyhazování medicinbalu 8 kg do výšky 2,5 metru

čtvrtek 16. ledna 2014
-

pátek 17. ledna 2014
(4 x 19 schody) x 10 


sobota 18. ledna 2014
volný klus ca 5 km

neděle 19. ledna 2014
distanční běh v lese, ca 12 km

pondělí 20. ledna 2014

3 Týden 11 - obrácená pyramida

Jedenáctý týden a jedenáctá výzva, kde úkolem bude zvládnout jedenáct opakování z každého cviku během poslední - jednácté - minuty. A předchozích deset minut nebude žádná brnkačka, i když se to tak zpočátku může zdát. Moc jedenáctek? Nevadí, vysvětlím. Podstatou je obrácená pyramida 

Co budete potřebovat: stopky a ručník na otírání potu 
Doba cvičení: 11 minut
Místo: doma (nebo kdekoli, kde je sucho) 
Cviky: klik, dřep, sed-leh

Postup:
1) Vynulujte stopky a zmáčkněte start. Odteď se o ně nemusíte starat, úkolem je jen hlídat hranice jednotlivých minut.
2) Po zmáčknutí startu udělejte 1 klik + 1 dřep + 1 sed-leh. Se zbytkem času do konce první minuty si dělejte, co chcete.
3) Jakmile se na stopkách objeví 00:01:00, udělejte 2 kliky + 2 dřepy + 2 sed-lehy. O víc se nestarejte.
4) Se začátkem třetí minuty udělejte 3 kliky + 3 dřepy + 3 sed-lehy. 
...
...
...
5) Až se na stopkách objeví desítka, máte celou jednu - poslední - minutu na provedení 11 kliků, 11 dřepů a 11 sed-lehů. Stihnete to v termínu? Pokud ne, nevadí, důležité je dokončit celou pyramidu, bez ohledu na to, jestli vám to bude trvat jedenáct minut nebo čtrnáct a půl. 

Nezapomeňte se rozcvičit! 

Mailujte svoje dojmy na norsk.skogis@gmail.com do soboty 25/1 2014. 

Příjemnou zábavu!

7 Šťastná (ze včerejška)

Stačilo k tomu jenom dvanáct kilometrů zasněženým lesem. 


Mějte se!

neděle 19. ledna 2014

2 Schody!

 Neděle a vyhodnocení jubilejní výzvy - kdože si dal tu práci s počítáním schodů? 

Villette schodiště zdolávala v práci. Zaimponovalo mi, že se na ně vydala po osmé hodině večerní, po pracovní době. Jako ne každý se do cvičení pustí hned po práci, navíc večer! Smekám. Na zdech jednotlivých poschodí se skví motivační texty, připomněly mi moje školení a hotel, ve kterém ve Stockholmu bydlívám. Taky má na dveřích vedoucích do schodiště vyvedený nápis motivující k chození pěšky. Navzdory tomu většina návštěvníků jezdí výtahem. 

Jana má v okolí kopce, ale schodů pomálu, proto běhala vevnitř (do schodů desetkrát) a venku před domem (patnáctkrát). Vynalézavá improvizace a stejně jako u Villette důkaz, že když se chce, řešení se najde. 



Pak mi do komentáře psala bloggerka Mishulka, že svoje schody taky zvládla. Za den jich zvládla 600. Docela koukám, že všichni tak válejí a stojí jim za to schody počítat! Díky, že se účastníte!











Na mě schody čekaly v pátek. Vstávala jsem v 5.45 hod. a ven jsem se těšila. Zajedno jsem si pořídila novou běžeckou bundu, takže ji pořád zkouším v různých povětrnostních podmínkách, zadruhé byl pátek a čekal mě kratší pracovní den. Nasněžilo tu (konečně! ale teď o to skoro už nestojím) a foukal ostrý mrazivý vítr, mrzla mi brada a ke konci už jsem se těšila domů na snídani a horký čaj. 

Díky tomu, že sem skoro každý týden vlepuju nová zadání, jsem objevila spoustu potenciálních míst a "nářadí" k pohybu a začala na okolí koukat novýma očima. Fakt mě to s váma baví a je paráda, že si najdete čas a ty moje nápady realizujete ve vlastních podmínkách! 




Nové zadání vyvěsím zítra. Do té doby pěkně regenerujte a šetřete síly, budete je potřebovat. 

Krásný večer!

sobota 18. ledna 2014

4 Le rouge (červený jíl)...

Stendhal na třetí aneb tři jíly v prášku a žádný tak efektivní jako rasul vcelku. Kdybych já se jen bývala byla spokojila s rozlámaným blátem, mohla jsem ušetřit a) sobě pár dolarů a b) vám četbu následujících článků. 

Stručné shrnutí charakteristiky jednotlivých jílů vypadá takhle: červený jíl - slabý odvar na bázi ajurvédy, černý jíl - možná originální materiál z Maroka, ale nenadchne, zelený jíl - obličej nabude odstínu vlčího máku (poetické, leč lehce katastrofální). 

Dnes na přetřes přijde le rouge.

Auromere Rejuvenating Mud Bath & Mask (koupeno na iherb.com)
- ajurvédský základ
- pro všechny typy pleti (Vata-Pitta-Kapha)
- čistí do hloubky
- vyživuje pokožku a obnovuje rovnováhu minerálů


čtvrtek 16. ledna 2014

20 Kosmetická přání 2014

Ale nejdřív se krátce musím vrátit na konec loňského roku. S nadcházejícím podzimem jsem provedla čistku ve svých kosmetických šuplících a poličkách a došla k závěru, že vlastním skoro všechno, po čem mé srdce touží a moje pleť, tělo a vlasy potřebují. Tak nějak jsem došla na konec svého pátrání po té nejlepší, nejtrvanlivější, nejpřirozeněji vypadající, nejpigmentovanější a nejšetrnější pečující, dekorativní a vlasové kosmetice. A netrvalo to nijak dlouho. Novinky mi nervou žíly, konec konců tendence a reklamní strategie se opakují i ve světě ekologické, certifikované a biokosmetiky. Konec lovu! Nastává doba blahobytného hodování na stávájících úlovcích. 
Rok 2014 bude rokem uvědoměle střídmým. Pokud budu nakupovat, tak pouze za účelem nahradit spotřebovaný produkt. Marnivou stránku svého já odbývat nebudu, ale dala jsem jí konkrétní obrysy: Maximálně 12 nových (ne nutně potřebných) kosmetických věcí, čili na každý měsíc jedna "zbytečnost". A i to se mi zdá docela hodně (teď, kdo ví, jak to se mnou bude cloumat v dubnu). Proč? Protože toho fakt nepotřebuju víc, než co mám → udělám víc pro životní prostředí (míň nakupování v e-shopech) → něco málo ušetřím. 
 
Zvládnu to? Asi určitě. 
Ještě přesně nevím, do jaké kategorie spadnou následující položky (náhrada nebo plod marnivosti), ale letos si dopřeju: 

Kjaer Weiss (protože Dánsko, příslib kvalitní dekorativky a ten design!)

Pai Skincare (protože jejich šípkový olej je možná lehčí a neucpává póry jako můj stávající)



Maria Åkerberg (protože Švédsko a výborné recenze)


M Picaut (protože Švédsko, ale možná to nebude stačit)


Rahua (protože bych zase ráda vyzkoušela jiný než koňský šampon)


Kure Bazaar (protože po fiasku zvaném laky na vodní bázi jsem zvědavá na laky z buničiny, pšenice, bavlny a brambor)


Kide Cosmetics (protože Finsko a dřevěné krabičky - nepřipomínají vám nábytek z Ikea?)


Jane Iredale (protože legenda minerální kosmetiky)

... a možná něco víc. Ale jenom možná. Edit 140117: Možná ještě (určitě!) Garden of Wisdom.

Co byste si (nejen) letos přáli vy? 

úterý 14. ledna 2014

5 Nakoupeno ve výprodejích

feelunique: Největší radost mi udělala asi cestovní verze Tangle Teezer a upřímně se těším, že s sebou na cestách nebudu muset tahat kartáč s kančími štětinami. Ještě tomuhle lesklému drobkovi ušiju nějakou pompadůrku, abych si ho nepoškrábala. 

alice&white: Mast od Herbfarmacy vyhraná v adventní soutěži mě neoslovila, jejich krém na ruce mi naopak přišel zajímavý. Akorát teda bude sloužit jako krém obličejový. Navíc jsem v balíku našla cestovní balení sprchového gelu od balance Me. Zdarma. 


Gekås: Štětce od Ecotools. Levné, recyklované, výhodný poměr výkon/cena. Štětce na rty jsem si měla raději koupit dva... Jeden na balzám a druhý na rtěnky. Jsem nadšená z ochranného vršku, štětce si momentálně vybírám i podle tohoto kritéria. Ty vysouvací nebo s vrškem mají navrch. A ten dřevěný hřeben - no není to jako za babičkovských časů? Na vlny ideální, zvlášť potom, co jsem svůj plastový hřeben zapomněla v hotelové koupelně v Oslu. Velké naděje vkládám do štětce na tvářenku. Starý od ELFu, za který jsem doteď nenašla důstojnou náhradu, mi neskutečně dral můj drahocenný tvářenkobronzer od Idunu. 

pondělí 13. ledna 2014

8 Jak nám šla variace na tabatu + schody v Týdnu 10

Navzdory zasvěcené diskuzi u tabaty jsme se nakonec sešly jen dvě, které se do intenzivního cvičení daly. Že vy čtenáři jste přehnaně skromní a prostě se jen stydíte mailovat svoje výkony? Skromnost odhoďte a pište!


Navzdory mírné nechuti se Jana do cvičení pustila a dokončila ho. Líbil se mi její trefný postřeh z mailu -dvacet vteřin ve vzporu na loktech (plank) se po cvicích, kdy srdce buší jako zvon, zdá jako vítaný odpočinek. Ale dvacet vteřin je dlouhých, navíc když po nich následují ufuněné mountain climbers. 








Mně napadlo tabatový kruháč vyzkoušet na aplikaci, kterou jinak moc nepoužívám (HIIT Interval). Do cvičení jsem se pustila už v pondělí a hodně mě bavilo, mému bezstarostnému intenzivnímu dupání nikdo nic nenamítá a já jsem opravdu ráda, že pod námi nikdo nebydlí. 

Aplikace se nakonec velice osvědčila, zvlášť jsem oceňovala zvukové odpočítávání, kdy do konce každého cviku zbývalo pět sekun - nekonečnost tak nabyla konkrétnějších rozměrů. Po odcvičení jsem nemohla popadnout dech a sípala jako těžký astmatik, paže jako ze sulcu, nohy nechtěly poslouchat, ale ten pocit! 










Následující aktivitu jsem plánovala minulý týden, kdy ještě panovalo podzimní počasí, tudíž nevím, jak moc bude proveditelná vzhledem k náledí (zima se u nás přehoupla do té studenější části a teploty se momentálně pohybují okolo -10°C), ale zkusíme ji. Kdo bydlíte v paneláku, budete to mít snadnější. Jako já za svých mladších let.

Za svých pubertálních panelákových let, kdy venku lilo a na tréninkovém plánu stálo "intervaly", jsem z pohodlnosti (vybihat do deště se mi nechtělo už tehdy a dodnes se to nezměnilo) volila schody. Do vypínače jsem nacpala párátko a lítala ze šestého patra dolů do přízemí a pak zase nahoru. Monotónní výběhy zpestřovaly závody s výtahem a ještě dnes, když oblečená do sportovního potkám některé ze sousedů, vzpomenou si na moje rytmické dupání v panelákovém schodišti. Tolerantní sousedé = jeden z pilířů domácí pohody. 

A tak doufám, že schody v okolí najdete i vy. Výzvou jubilejního desátého týdne bude vyšlapat jich na 500. Sklon schodiště a výška schodů nehraje roli. Pokud je pro vás zdolávání schodů hračka, doporučuju je vybíhat a s výběhy si pohrát (vybíhat ob jeden, ob dva, střídat tempo, vyskákat je na jedné noze atd.). Pohrajte si. 

Přeju příjemnou zábavu!

neděle 12. ledna 2014

0 Pět prázdných - Isvara Organics, Klippoteket, Reviva Labs, OC, Liniment Blue Biofarmab



Balzám pro normální vlasy Klippoteket
Kondicionér o něco lehčí a ne tak hutný jako TRESemme, který pro mé uzdravené vlasy začal být až moc těžký. Bohužel je ho na celé umytí hlavy zapotřebí velké množství a je tak poměrně neekonomický. Vlasy se s ním umývaly velice dobře, ale neměly tendence k vlnění. Oceňovala jsem pumpičkový uzávěr. Podruhé už ho nekoupím. 


Isvara Organics, Coffee Sugar Body Polish
Osvěžující tělový peeling. Zrecenzován zde.
Složení: certified organic coffee grinds, certified organic turbindo sugar, certified organic simmondsis chinensis (jojoba oil), prunus armeniaca (apricot kernel oil), apricot kernel meal, pure cosmetic clay, certified organic prunis dulcis (sweet almond oil), certified organic vanilla extract, absolute vanilla.
K dostání mj. jiné na iherb.com.

Koňská emulze na bolavé svaly Biofarmab
Stálice na nočním stolku. Co bych bez chladivky dělala...

Reviva Labs Vitamin E Stick
Bezbarvý balzám za malý peníz a s velkými účinky. Jeden z nejlepších, jaký jsem kdy vyzkoušela. Snadno se roztírá, okamžitě léčí a na rtech nevytváří mastný film. Vsakuje se po cca deseti minutách, ale rty udrží vláčné podstatně delší dobu. Hodně jsem si ho oblíbila při nachlazení - ošetří suché rozpraskané rty i nos odřený od neustálého utírání. Jedinou jeho nevýhodou je, že nevoní. On dokonce... Smrdí. Mám doma ještě jeden exemplář, ale zatím jsem ho nenačala, takže nemůžu posoudit, jestli jsem třeba jen měla smůlu na prošlý kus. 


Složení: soybean oil, candelilla wax, beeswax, castor oil, octylmethoxycinnamate, ozokerite, oxybenzone, cetyl esters, tocopheryl acetate (vitamin E), olive oil, allantoin, linden essential oil.
Koupeno na iherb.com.

Olej na nehtová lůžka OC
Psala jsem o něm zde. Konopný olej je naprosto boží! Protože doma musím dospotřebovat olejíček od Bee Naturals, schovám si prozatím flaštičku na později. 

sobota 11. ledna 2014

0 Mycí TAG

Od Verunek.

Vana nebo sprcha?
Sprcha. Chci to (umývání) mít většinou rychle za sebou. Koupu se málokdy, snad jenom když vymrznu někde na lyžích nebo v dešti, to s vděčností roztaju v horké vaně. Nebo když mám echt rozmazlovací náladu. Mám ráda hodně teplnou až horkou vodu, ale jen ve sprše, při dlouhém lelkování ve vaně se mi z té teploty dělá mdlo. Mnohem raději mám pořádně rozhicovanou saunu střídanou s ledovou sprchou.


Proč?
Protože za dveřmi koupelny se toho tolik děje a já o to nechci přijít. Meditaci a odpočinek si dopřávám jinde a jindy než při koupeli. Navíc jsem se po odstěhování do zahraničí na dlouhé roky octla bez vany a nijak mi nechyběla. I teď, když se můžu rochnit, jak dlouho chci, a náklady na vodné, stočné a teplo jsou nízké (mimochodem, ve Švédsku je tohle jako fixní částka zahrnuté v nájmu), stejně jsem po pár minutách z vany venku.

Ráno nebo večer?
Záleží na tom, kdy trénuju. Když ráno, je pro mě přesto nemyslitelné zalézt do peřin neumytá večer, ale ne vždycky se umývám celá. Přehnaná hygiena taky není úplně košer.

Bez čeho si nedovedeš svůj mycí rituál představit?
Drsné namydlené žíňky, kartáče s dlouhou rukojetí, abych si dosáhla i na záda, a studené půlminutovky na závěr - probere a otuží. Dřív jsem si ještě dávala záležet na promazání kůže, ale poslední rok jsem od toho skoro upustila. Díky šetrným sprchovým gelům a mýdlům úplně zmizela suchá kůže a škrábání. Takže si maximálně přejedu pár choulostivých míst aloe vera gelem a tělové oleje spíš teď už dospotřebovávám, než že bych nakupovala nebo vyráběla nové. 

Nemůžu taky než se nepochlubit svojí roční spotřebou mycích prostředků: za posledních deset měsíců jsem spotřebovala jen skoro litrové balení Dr. Woodse a necelé černé mýdlo, což mě sakumprásk vyšlo na celkových 15 dolarů. Když k tomu připočtu peelingy vyráběné doma v kuchyni, těší mě, že ušetřené peníze můžu stáčet jiným směrem. 

Tag předávám všem, kteří cítí potřebu se k tématu vyjádřit :)

pondělí 6. ledna 2014

14 Tabata: Vítejte v pekle (Týden 9)

V roce 1996 představil japonský vědec Izumi Tabata světu studii se závěrem, že vysoce intenzivní trénink s krátkými intervaly (HIIT - high-intensity interval training) zvyšuje anaerobní a kupodivu i aerobní efekt. 


O HIIT jste zákonitě museli slyšet, pokud se aspoň trochu hýbete a stíháte sledovat sportovní trendy (crossfit) nebo pokud čtete life-stylové a fitness blogy. A pokud jste si někdy přičuchli k pravidelnému tréninku, máte HIIT v krvi. Tabata je jakousi královnou intervalů - je velkou výzvou pro fyzickou kondici i morálku. V kostce se dá říct, že 4 minuty intenzivního intervalového tréninku stačí, aby se zvýšila jak kondice, tak toleranční práh kyseliny mléčné. Berte to však s rezervou, 4 minuty denně zázraky nepřinesou - kdyby ano, vypadá půlka světa třeba Lolo Jones nebo kdokoli, čí postavu byste si právě přáli, média přijdou o tři čtvrtiny zisků z reklam na hubnutí a blogosféra se smrskne o 70 %.  

čtvrtek 2. ledna 2014

5 Nejčtenější články za rok 2013

... aneb krátké ohlédnutí za uplynulým rokem. 

Podle statistiky Bloggeru si ke mně nejvíc chodíte pročítat články s kosmetickou tématikou. Největšího zájmu se dočkala balzámová metoda, která se hojně propírala i na různých diskuzních fórech: 
Nuže, můžu prozradit, že chystám balzámový update: současný stav vlasů a péče o ně. 

Moje pečující pleťová kosmetika se umístila na příčce druhé: http://a-solitary-cyclist.blogspot.se/2013/10/moje-pece-o-plet-neredim-jedu-naplno.html 

Pak už přišla na řadu spíš dekorativka. Krátký článek z léta o mj. mé nechuti k BB krémům si vysloužil místo třetí: http://a-solitary-cyclist.blogspot.se/2013/07/co-rozhodne-ne-co-ano.html

Bramborovou medaili si odnesl post o spotřebě za dobu neučitou a jeho popularita mě podnítila k založení nové rubriky: http://a-solitary-cyclist.blogspot.se/2013/06/spotrebovano-za.html

Minerální makeupy táhnou, důkazem toho budiž článek o Idun Minerals a jeho schopnostech a taky jeden ze sporadických momentů, kdy sem na blog nesu kůži na trh: http://a-solitary-cyclist.blogspot.se/2013/05/co-dokaze-trocha-toho-mineralniho.html

Krátká ukázka mého tréninkového programu z léta (nebo to zapříčinila fotka?) se umístila těsně za Idunem: http://a-solitary-cyclist.blogspot.se/2013/07/utahat-se-za-necelou-pulhodinu-neni.html

Pár kliknutí méně si vysloužil článek o mých nových botách: http://a-solitary-cyclist.blogspot.se/2013/09/zkousim-nove-boty.html

Z článků mimo téma kosmetika a pohyb se nejvýš umístil bilanční post, jehož téma jsem taky zaznamenala v blogosféře (aby ne, když to byl tag): http://a-solitary-cyclist.blogspot.se/2013/12/bilancovani-roku-2013-tag.html


Suma sumárum, čtenost se podle mého skromného názoru podloženého statistikou získává psaním o tématech neotřelých až kontroverzních a o těch aktuálních s názorem odlišným, než má většina. Fotky různých částí těla nebo postavy celé taky evidentně přitahují pozornost (ano, jsme povrchní a proto tady fotky vystavuju záměrně zřídka). Protože v blogosféře interaguji sporadicky a málokdy komentuji jinde, hledáte mě spíš podle témat (klíčová slova jako balzámová metoda, acylpyrinová maska, stronglifts, hřebíčkový olej, hudba na cvičení, posilování výsledky, oblečení na běh, posilují ale nevidím vysledky) nebo podle názvu (osamělá cyklistka, cyklistka, cyklistka blog). Nebo sem najdete (našli jste) cestu přes Rendy, trb, bloglovinBežkyňuGoogle a seznam... 

A co chystám na následující rok? Ráda bych pokračovala v podobném duchu - těším se na tvoření dalších článků v kategorii INCI pod lupou, zbývá mi přehršel k recenzování a víc se zaměřím na severskou kosmetiku, která u mě na oblibě získává víc a víc. Kromě toho budu častěji aktualizovat svůj tréninkový plán a do jara budu pokračovat s týdenními výzvami (inspirace snad přetrvá).

Mějte se hezky a díky za vaše návštěvy!

středa 1. ledna 2014

2 Týden 8: 10 km volným stylem

Krásný Nový rok vám všem! 

Snad jste si konec roku s třináctkou na konci užili a vstup do olympijského roku pro vás začal pohodově stejně jako pro mě. Ještě těsně před Silvestrem se mi podařilo vyplnit další z mých snů. Nemám totiž ráda silvestrovské oslavy, ale ráda poznávám lidi a tak, pokud nejsem s rodinou a přáteli, se nevyhnutelný konec roku snažím prožívat a poznávat jinýma očima - ve společnosti nových známých (na Silvestra je snadné se seznamovat) nebo rovnou v novém prostředí. Předloni jsem si k půlnoci připíjela s Finy, loni se Silvestr nesl v perském duchu a letos nad Islandem a nemocí vyhrálo Norsko. Během deseti minut byl zarezervovaný hotel a sbaleno a tak jsem večer před odjezdem mohla věnovat sestavování itineráře. 

Bohužel mě na cestách zajímá úplně všechno od nových pokrmů, které ráda vyzkouším, přes kulturu a muzea, sportovní vyžití až po courání po obchodech, takže mám poměrně potíže vyselektovat to nejdůležitější a skloubit to s otvíracími dobami, 24 hodinami denně a potřebným relaxem, protože honba za zážitky bez možnosti je strávit je mi trochu proti srsti. Nakonec se mi podařilo navštívit všechny pečlivě vybrané památky: Strávila jsem x hodin v muzeu Kon-Tiki a prošla se po palubě lodi Fram, navštívila Muzeum vikingských lodí, Muzeum Edvarda Muncha, podívala se na vrcholek můstku v Holmenkollenu a nasávala mrazivou atmosféru při procházkách centrem. A taky jsem si zabruslila a našla pár keší. 

Protože síťová karta v laptopu nefunguje uspokojivě, neměla jsem možnost (a čas, který jsem věnovala jiným aktivitám) včas vyvěsit vaše výkony. Jak jsme se s poštědrovečerní desítkou vlastně poprali? 

Jana vyběhla stejně jako já do terénu a endomondo se jí nakonec podařilo přemluvit ke spolupráci, třebaže nějaké mouchy se ještě dají vychytat. Deset kilometrů v okolí sjezdovky jí vyneslo hodinu a 23 minut. 










Villette se skoro podařilo uběhnout intervaly z minulého týdne a tak jí zbývá jen desítka, kterou zatím kvůli nemoci splnit nemohla. Přeju brzké uzdravení a rychlý návrat k pohybu, Villette! 
Na fotce vidíte bezlepkové mandlové cukroví. Můžu poprosit o recept? 

(Odpověď na otázku z mailu: Jo, klidně použij i kolo.)



Na mě 10 km čekalo hned v pvní svátek vánoční. S břichem plným bramborového salátu a lineckého jsem se rozběhla vstříc vylidněným ulicím a lesu. Nemůžu říct, že se mi běželo úplně pohodlně, ale ten pocit na konci! Že jsem se navzdory mírné lenosti a dobrému jídlu na stole vypravila ven a disciplínu si udržela i v dalších dnech.  
Protože dnes už je středa a týden se půlí, nevidím smysl v zadávání nové výzvy, ta přijde až zase v neděli (a můžu prozradit, že se dočkáte tabaty). Což znamená, že tento týden bude malá přestávka. Pokud tedy chcete. Pokud ne, potěšte mě svým libovolným pohybovým výkonem, nechám ho na vaší fantazii. 

A ještě jedna otázka na závěr: Co nebo jakou formu pohybu byste ve výzvách uvítali?