středa 10. července 2013

2 Minerální makeup Bellápierre Cosmetics

Nastal čas vyhodnotit minerální kosmetiku od BellaPierre Cosmetics (BPC), která je za plnou cenu nemravně drahá a kterou jsem si koupila jen díky tomu, že na celý starter kit měli v e-shopu 70% slevu.  Z celého balíku mi doma zbyl jen pudr v odstínu Ivory a tvářenka Desert Rose, ostatní položky už doufám dobře slouží někomu jinému. Tvářenku plánuju na někdy jindy, dneska vás oblažím postřehy z minerálního makeupu v odstínu Ivory.


sobota 6. července 2013

17 Utahat se za necelou půlhodinu? Není problém.

Včerejšek byla jako obyvkle nabitý, z práce rovnou ke klientce do posilovny (máma dvou malých dětí, co ta měla energie!) a vzápětí na večírek. Mezi instruktáží a koncem zavírací doby mi vyzbyla slabá půlhodinka. Původně jsem chtěla odjet domů a trochu si odpočinout, ale pak jsem přece jen změnila názor (motivovala mě dost i klientka, kterou jsem chvílemi musela brzdit) a rozhodla se si trochu si zacvičit. Chtěla jsem si trochu zvednout puls a zároveň zvedat středně těžší váhy, takže jsem narychlo zaimprovizovala a vyšlo z toho tohleto:

5 minut skisimulátor na rozehřátí
3x:
10x mrtvý tah 60 kg
10x push press 25 kg
10x kettlebell swing jednoruč 12kg
5x shyb 
10x sed-leh s 6 kg medicinbalem za hlavu + hod proti zdi 
200x přeskok přes švihadlo

Nakonec jsem byla ráda, že jsem se rozhodla pro posilovnu místo pro gauč. I půlhodina mi stačila k tomu, abych ze sebe vyrazila psychickou únavu a vyčistila si hlavu po celém týdnu v práci. Nemluvě o tom, že se člověku hned navýší sebevědomí, když přemůže svoji lenost a utlumí tendence nechat míň příjemné věci na zítřek. Bohužel se mi poslední dva týdny nedaří systematicky trénovat, takže každá zpocená půlhodina je dobrá. V září přece útočím na osobák na desítku a na konci srpna je na programu desetikilometrový noční běh městem.


A bonus k tomu, že díky zdravé fyzické zátěži v pohodě zvládáte sedavé zaměstnání a každodenní shon doma? Třeba to, že na sebe natáhnete dávno zapomenuté pět let staré šaty. 

čtvrtek 4. července 2013

10 Co rozhodně ne a co ano

Díky za stále trvající zájem z vaší strany navzdory příspěvkovému výpadku! Kvůli školení (letos už šesté) a menší bytové reorganizaci se myšlenky toulaly všude jinde než okolo blogu. Nuže, snad už jsem zpátky. Dnes jen krátce, negativně i pozitivně.