úterý 31. července 2012

0 Lucy Minerals - poštovné zdarma!


Annie a její Lucy Minerals (na obrázku moje skromná sbírka jejich minerálního makeupu, s nímž jsem velice spokojená) nabízejí do dnešní půlnoci 13. srpna 23. srpna poštovné zdarma. 

Já mám vybráno! Není nad to tetelit se nad štědrovečerní nadílkou nejbližším už 5 měsíců dopředu, a představovat si, jakou budou mít pod stromečkem radost...

Dojmy z LM a dalších (dvou) minerálních makeupů (jiné než minerální prakticky nepoužívám, jsem totiž fajnovka, která navíc šminkům moc neholduje) se objeví jindy.



Pěkný večer!


2 Kolagenová maska pod oči


Známá ke mně jednou přišla do práce, oči navrch hlavy, a v ruce tyhlety kapsičky s proužky, které slibují rozjasnit tmavé kruhy pod očima a zmenšit "pytle" (na tomtéž místě). Pak ještě mají zvlhčovat, zamezovat vzniku vrásek, zpěvňovat... Kolagen, to je prý ona kouzelná formulka. 

No, skeptická jsem k podobným hory-doly-slibujícím přípravkům poměrně dost. Na krémy proti vráskám, séra, zpěvňovače dekoltu a zmizíkovače celulitidy věřím asi stejně jako na bazilišky, kteří kradou malé děti, co nechtějí spát.

Pozor pozor! Pro větší efekt je balíček záhodno nechat před použitím odpočinout v ledničce. 
Aplikace je pak jednoduchá - vyloupnete poměrně klouzavý proužek luskovitého tvaru z plastové podložky a nalípnete si ho správnou stranou pod oči. A pak jdete spát, ráno se probudíte, a místo proužku najdete na prostěradle (v peřinách, ve vlasech, za pyžamem) seschlý lístek (vypadá jako zvětšenina uschlého hrachorového lusku - jestli tedy víte, jak vypadá hrachor).

(A proč tolik skepse? Inu, vráskám a kruhům pod očima se, pokud nejsou dědičné, dá předcházet dostatečným spánkem, hydratací zevnitř a zdravou životosprávou vůbec. Výrobci zázračných věciček na mně holt nevydělají.)

Kolagenu je tam mimochodem minimálně. Ale o něm zase někdy příště. 

Můžete se kochat vyhlazenými vráskami, hlaďoučkou pokožkou atd. Třeba. Třeba taky ne. Kolagenové oční proužky totiž fungují stejně jako výše zmíněná séra, krémy a gely na celulitidu. 



Moje hodnocení: 2,5/5


3 Jeden z projektů


Tenhleten cancour by měl být cca 1,2m dlouhý, aby se dal pěkně ovinout kolem krku. Zatím jsem ušila nějakých 50cm, takže už jsem skoro v polovině! Pokračování prozatím odloženo, došly mi korálky... 

pondělí 30. července 2012

0 99% Aloe Vera gel


Aloe vera gel -
už nemusím utrácet za hydratační krémy 
V koupelně mi na čestném místě trůní 99% gel z aloe vera (k dostání třeba tady). Kromě mé velké radosti z toho, že neobsahuje žádné parabeny (naproti tomu zase nevelké množství TEA), taky není parfemovaný a nevyvolává mi na obličeji žádný "stahující" pocit jako třeba další gely, které jsem vyzkoušela.

Složení

Praktický dodatek: Na iHerbu mají do 31/7 poštovné zdarma při objednávce nad 40 dolarů. Pokud chcete ještě (a to kdykoli, bez časového omezení) ušetřit 5 dolarů na první objednávce, zadejte kód TEK983.


2 Na bruslích


A teď si představte, že před sebou máte 40km krásného asfaltu, kol dokola voňavé lesy (a sem tam barevný domeček s hrajícími si dětmi, které vás povzbuzují, když svištíte okolo)... Nikde žádná auta. To se to jede! Kilometry ukrajujete jako po másle. 

Dneska to bylo necelých 26km v tempu 3:50 min/km. Od RunKeeperu jsem přešla na Endomondo, a vypadá to, že i zůstanu u dalšího používání. Zaměření družic je mnohem rychlejší a uživatelské rozhraní se zdá vstřícnější. 



0 Dobrý den...

 ... a příjemnou zábavu u mě na blogu!